Страсна п’ятниця 2023: дата, що не можна робити вдома і на городі та як подвоїти врожай в цей день

Страсна п'ятниця - один з найважливіших днів під час Великого посту. Сьогодні краще відмовитись від хатньої роботи та присвятити цілий день відпочинку.

Страсна п’ятницю 2023 року – це один з найсуворіших та найскорботніших днів під час Великого посту і страсного тижня. Є багато різних думок про те, що цього дня робити не можна і як краще працювати на городі, щоб примножити свій врожай. Редакція сайту Добрі новини допоможе детальніше з цим розібратися.

В цей день віряни згадують останні дні з життя Ісуса Христа. Саме в п’ятницю святий спаситель вирушив до Голгофи, де був замучений до смерті і загинув на хресті. Цьогоріч Страсна п’ятниця припадає на 14 квітня. В цей день не рекомендується робити якісь хатні справи крім тих, які можуть бути якимось чином пов’язані з Великодніми клопотами. Варто присвятити день роздумам про жертву Ісуса Христа, яку він зробив заради всіх людей на світі.

Страсна п'ятниця 2023: як покращити врожай, заборони цього дня
Страсна п’ятниця 2023: як покращити врожай, заборони цього дня

Що не можна робити

Сьогодні не рекомендується працювати, краще взяти собі вихідний від будь-якої справи. Краще помолитися та подякувати за все, що вам дано Богом і багато говорити про муки Христа. Саме тому багато господинь займаються всіма хатніми справами у четвер, а в п’ятницю можуть дозволити собі спокій та відпочинок. В цей день не можна:

  • шити і різати будь-що;
  • займатися пранням;
  • не можна рубати дрова та застосовувати сокиру в побуті;
  • в Страсну п’ятницю категорично заборонено працювати тим приладдям, яке зроблене з металу;
  • не можна влаштовувати голосних вечірок зі сміхом, танцями і веселою забавою.

Робота на городі

Прямої заборони стосовно роботи на городі немає, ви можете спокійно цим займатися, але праця не повинна бути надскладною і не повинна заважати походу до церкви, молитвам та всьому іншому. Якщо ви хчоете примножити свій врожай, то сьогодні краще не робити багато роботи, а зробити великий вихідний навіть від городу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини