Зійде моментально: як вирощувати картоплю навесні. Поради для гарного врожаю, щоб бульби дозріли вже у червні

Власний город з домашніми овочами сьогодні цінується як ніколи. Ми зібрали найдієвіші поради, як виростити картоплю навесні, щоб врожай був раннім та багатим

З початком повномасштабної війни особливо актуальним стало питання власних городів та самостійно вирощених овочів. Плоди картоплі можуть прогодувати сімейство на цілий рік вперед, тому, якщо є можливість і бажання, дуже важливо ознайомитись з секретами та порадами щодо вирощування картоплі.

Експерти наголошують, що кількість врожаю залежить від багатьох факторів, серед яких якість ґрунту, спосіб висаджування коренеплодів, удобрювання та спосіб боротьби зі шкідниками.

Експерти дали дієві поради щодо вирощування картоплі навесні
Експерти дали дієві поради щодо вирощування картоплі навесні

Коли потрібно садити картоплю

Відповідь на це питання базується на декількох факторах. Перш за все, слід звертати увагу на температуру повітря. Якщо вона піднялась вище 10 градусів тепла та ґрунт вже встиг прогрітись, можна починати висаджування картоплі.

Звісно, все залежить від погодних факторів, але найчастіше процес висаджування бульби починається з середини квітня. Експерти наголошують, що перед початком висаджування слід переорати землю та внести органічні добрива.

Як доглядати за картоплею

При висаджуванні та догляді за бульбою слід пам’ятати, що ця рослина є дуже вибагливою. Картопля одночасно не любить ні багато вологи, ні мало. Крім того, існує й багато інших нюансів. Одразу після висаджування знавці радять не поливати картоплю перші два тижні. Після цього здійснювати полив можна кожного тижня, один раз.

Експерти поділились найголовнішими порадами з вирощування картоплі
Експерти поділились найголовнішими порадами з вирощування картоплі

Не забувайте, що поливи рослини здійснюються обов’язково з підгодівлею коренеплодів. Коли обираєте добрива для свого городу, експерти наголошують на важливості враховувати співвідношення мікроелементів у складі обраних добрив. Азот і калій впливають на розмір бульби, а бор і магній прискорюють час формування картоплі та впливають на її розмір.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини