Часник виросте з кулак, якщо його правильно підживити весною: оптимальний варіант добрива

Часник — улюблений компонент страв багатьох українців, а святковий стіл без цієї ароматної городини неможливо і уявити. Як виростити його великим та смачним, дізнайтеся у матеріалі.

Часник з кулак — міф чи реальність? Насправді чимало городників замислювалися, як правильно виростити цю, на перший погляд, нескладну рослину.

І дійсно, технологія посадки та зростання його не дуже складна, але головний секрет полягає у тому, щоб правильно і вчасно підгодувати. Найкращими сортами, які стрілкуються, дають чимало плодів та не бояться негативних природних умов є Любаша, якого маємо найбільші площі посіву, Прометей, Софіївський.

Часник виросте з кулак

Підгодувати часник можна кількома способами. Розберемося з кожним із них. Найпростішим та найбільш екологічним є добриво у вигляді золи, перемішаної з компостом. Фахівці радять починати збирати компостні ями вже на початку березня, а найкраще за все — мати постійне місце, куди ви зможете складати органічні відходи для подальшого використання на городі.

Також можна використовувати дріжджові розчини для поливу та навіть йодом. Аби не нашкодили коренеплоду, треба брати засобів із розрахунку по 40 крапель медичного спиртового розчину з концентрацією 5% на водний об’єм 10 л. Зверніть увагу, що таке добриво слід використовувати лише, коли зав’язуються плоди. Якщо заллєте землю з посадженим часником ним раніше — ризикуєте лишитися врожаю.

Часник виросте з кулак

Втім, наука подарувала нам і більш швидкі компоненти для вирощування крупних плодів часнику. На допомогу городникам-початківцям прийде суперфосфат подвійний та доломітове борошно. Дотримуйтеся інструкції та чекайте плодів.

Нагадаємо, що серед органічних добрив можна використовувати ще й коров’як перед посадкою часникую.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини