Не хвилюйтеся, а дійте: фахівці розповіли, що робити з пральною машинкою, коли зникло світло під час прання

Часто світло можуть вимикати в найбільш невдалий момент. Наприклад, коли ви закинули пратися речі в пральну машинку, увімкнули її, але вам вимкнули світло. Що тоді слід робити?

Екстрені віялові відключення можуть застати вас у найбільш невдалий момент. Ось, наприклад, ви закинули пратися брудні речі в пральну машинку, увімкнули її, вона почала працювати і світло зникло. Цілковита темрява навколо вас не так лякає, як думка, що тепер слід робити з пральною машинкою, яка ще не закінчила працювати. Фахівці відповіли на це питання.

Що діється з пралкою, коли вимикають світло?

Як зазначають фахівці, це залежить від марки та моделі пральної машини. Зазвичай чим новіша модель побутового приладу, тим більше вона пристосована до різних моментів і казусів. Навіть до вимкнення живлення.

Є старі машинки з механічним таймером, який відновлює свою роботу з моменту, коли світло вимкнули. Однак, більшість нових пралок оснащені електронним керуванням, який діє за таким же принципом. Тому варто уточнювати в консультантів чи читати інструкцію щодо механізмів, які відповідають за процес відновлення прання.

Також є моделі, які після повернення світла дають вам вибір продовжити цикл прання чи почати прання спочатку.

Як правильно перевантажити пральну машинку?
Як правильно перезавантажити пральну машинку?

Як можна перезавантажити машинку?

Новіші моделі пральних машин можуть почати працювати після вимкнення світла самостійно чи запитати вас про відновлення роботи. Але старіші пралки, особливо з вертикальним завантаженням для одягу, часто не мають такої функції.

Тоді для перезапуску натисніть кнопки “Пуск/Пауза”, а потім “Живлення”. Потім знову увімкніть машинку, оберіть режим та запустіть прання.

Якщо ви робите ці махінації, а машинка не подає знаків життя, варто вийняти штекер з розетки та вставити знову. Іноді навіть після такого відновлення цикл прання може початися з того моменту, де зупинився. Але так буває не завжди.

Якщо у вашій пральній машинці проблеми з електронним блоком живлення, то скинути чи перезавантажити роботу буде важче. Спробуйте тоді обрати інший режим, наприклад Злив, аби дізнатися чи вона перезавантажиться.

Чи пошкоджує вимкнення електрики пралку?

Вимкнення світла не так страшне для пральної машини, як увімкнення. Тоді може відбутися значний стрибок напруги, що може пошкодити прилад. Від цього краще захищені нові моделі машинок, однак зі старими тут можуть виникнути проблеми.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини