Як виростити авокадо з кісточки на підвіконні без добрив: наші перевірені методи

Коли у вас немає змоги поїхати на дачу чи просто хочеться мати свій маленький сад вдома, то вирощувати квіти та плоди більш ніж чудова ідея. А якщо захочеться чогось екзотичного? Наприклад, як виростити авокадо вдома з однієї кісточки?

Мати свій сад та присадибну ділянку — мрія багатьох господинь. Хочеться щоранку милуватися своїм куточком та насолоджуватися квітами і плодами своєї праці. Однак, ви можете урізноманітнити традиційний та звичний вибір рослин чимось цікавим та екзотичним. Наприклад, авокадо, яке дуже корисне та доволі смачне, однак ціна та якість якого може трохи кусатися.

Проте, це доволі незвичний продукт і може виникнути острах, як правильно його вирощувати. Не переймайтеся через таку дрібницю, адже ми підготували для вас власні перевірені лайфхаки, як виростити авокадо з однієї кісточки на підвіконні.

Як виростити авокадо з однієї кісточки просто в себе вдома?

Перш за все придбайте в магазині стигле авокадо. Воно має бути м’яким та темно-зеленого кольору. Якщо такого немає, то візьміть трохи недозрілий, покладіть його на декілька днів біля бананів та яблук і вже скоро воно достигне.

Після цього розріжте авокадо на дві частини, вийміть зсередини кісточку та вимийте її.

Є два дієвих та перевірених варіанти, як виростити авокадо з кісточки вдома.

Перший — зробіть на авокадо 4 отвори по 2-3 мм гострим ножем. Вставте в них зубочистки. Потім візьміть стакан та налийте в нього відфільтровану воду. Помістіть туди кісточку, аби зубочистки були догори. Поставте ваш майбутній плід на сонячне місце.

Перший варіант вирощування авокадо
Перший варіант вирощування авокадо в домашніх умовах

Слідкуйте уважно, аби рівень води в склянці не змінювався. Також рідину варто заміняти на свіжу кожні декілька днів.

Через місяць чи можливо трохи менше ви побачите перші корінці. Коли він виросте до трьох-чотирьох сантиметрів, вийміть зубочистки та перемістіть кісточку в землю.

Для другого варіанту вам знадобиться горщик з отворами на дні. Засипте туди суміш землі для квітів, піску та торфу. Посадіть туди кісточку, аби лише її третина була захована в землі. Цей саджанець поливайте через кожні 2-3 дні. Так само через місяць ви вже зможете побачити перші паростки.

Другий спосіб виростити авокадо вдома
Другий спосіб виростити авокадо вдома

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини