Чому не можна спати ногами до дверей? Ставимо ліжко правильно, щоб удача завжди була поруч

Сон - запорука відмінного самопочуття. Правильне розташування ліжка в кімнаті допоможе примножити ваші статки та покращити самопочуття. Дізнайтеся, що потрібно робити.

Ми живемо в світі сучасних технологій, але певне місце тут займають забобони, повір’я та приказки. Особливо це стосується наших снів та того, як саме ми спимо. Редакція Добрі новини змогла дізнатися деталі одного з найпопулярніших переконань, а саме – не можна спати ногами до дверей. Звідки ж взялися ці чутки?

Цей міф починаєсвою історію ще за часів існування Стародавніх слов’ян. Згідно їхніх переконань, двері – це символ потойбічного світу, саме тому покійнийх з помешкання виносять саме вперед ногами. Через це багато людей переконані, що не можна спати при такому розташуванні ніг, бо ви можете накликати на себе нечисту силу, що приходить через двері потойбіччя.

Експерти розповіли, чому не можна спати ногами до дверей
Експерти розповіли, чому не можна спати ногами до дверей

Також, предки говорили про те, що якщо людина засинає ногами до дверей – є великі шанси, що вона більше не зможе прокинутись. Під час сну наша душа покидає тіло і ми вирушаємо у сновидіння. Таким чином, душа може вийти в потойбіччя і не знайти дорогу назад. Якщо до ранку душа так і не знайде дороги до свого реального тіла – людина помирає.

Інша теорія розповідає, що вночі в двері входить нечиста сила, яка має за ціль заволодіти душею та тілом сплячої людини. Вважається, що навіть домовик може вночі взяти вас за ногу та потягнути у темний та невіданий світ потойбіччя.

Народи сходу мають власне бачення стосовно розташування ніг під час сну, але найпопулярнішими аргументами є теорії про життєву енергію, яка виходить з людини. Цим займаються спеціалісти фен-шуй. Фен-шуй вивчає знання про життєву енергію, завдяки якій можна зробити себе найщасливішою людиною. Кажуть, що не можна спати ногами до виходу, бо ви блокуєте грошову енергію, часто прокидаєтеся втомленими та в вашій родині перестануть водитися гроші.

Чому не можна спати ногами до дверей
Чому не можна спати ногами до дверей

Як поставити ліжко вдома

Найголовніше, щоб вам самим було комфортно спати в тому чи іншому положенні. Якщо ви боїтеся втратити свою силу та енергію, то рекомендуємо вам все ж таки не спати ногами до виходу, а зробити собі перестановку. Найкращий варіант – ноги до вікна, а голова до дверей. Так ви не будете блокувати потік своєї енергії і ніхто не зможе забрати вас у потойбіччя через вхідні двері.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини