Сковорідка буде сяяти як нова: перевірений спосіб чистки кухонного посуду від нагару і жиру

Сковорідками ми користуємося найчастіше, тому це кухонне приладдя доводиться часто мити. Якщо це робити не достатньо добре, на них збиратиметься купа нагару, який складно відмити.

Як би ви сильно не любили чистоту і порядок, але час від часу на пательнях можна побачити сильний нагар, з яким доволі складно боротися. Справа в тому, що нагар – це такий жир, який ввібрав в себе рештки їжі і засох. Деякі його частички можна зняти, але зазвичай це дуже складно зробити.

Редакція сайту Добрі новини відшукала для вас дієвий спосіб очищення сковорідок від нагару та жиру. Вам знадобиться лише декілька простих інгредієнтів та ваш час для втілення цього задуму.

Очищення від жиру

Як очистити сковорідку від жиру та нагару
Як очистити сковорідку від жиру та нагару

Для того, щоб жиру на вашій сковорідці стало значно менше, вам потрібно лише господарське мило. Натріть цей “продукт” на тертці, засипте повністю сковорідку і залийте добрячою порцією окропу. Залиште на 15-20 хвилин і зчищайте рештки звичайною губкою для миття посуду. Якщо не виходить, тоді використайте лимонну кислоту чи оцет. Розведіть кислоту з кип’ятком і теж залийте сковорідку. Залиште ще на 10 хвилин і готово.

Очищення від товстого нагару

Як очистити нагар на сковороді
Як очистити нагар на сковороді

Для такої операції вам знадобиться більше, ніж просто господарське мило. Необхідно помістити сковорідку в 10-літрому ємність з водою, додайте 80 грамів силікатного клею і ще 100 грамів соди. Прокип’ятіть близько 10 хвилин і зніміть рештки губкою для миття посуду.

Якщо не виходить навіть так, можна зробити інший спосіб. Для цього вам потрібно стружку мила розмішати з водою, щоб утворилася густа каша. Соду та оцет додайте до цієї суміші та натріть нею вашу пательню. Залиште на 20 хвилин і змийте рештки теплою водою. Цей спосіб точно повинен працювати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини