Названі ТОП-5 найкращих сортів картоплі, які не залишать без врожаю: поради по вирощуванню

У народі казали: "Картопля — другий хліб". Поживний та смачний коренеплід давно став улюбленою стравою для багатьох. Дізнайтеся, який сорт краще посадити, аби він точно нагодував вас взимку.

Буля, бульба, крумпля і навіть мандебурка. Саме так називають картоплю в різних регіонах України. Яку так люблять подавати на стіл і у свято, і у робочий день. Не можливо і уявити город нашого фермера без цього коренеплоду.

ТОП-5 найкращих сортів картоплі, які не залишать без врожаю

А увійшов картофель до раціону українців порівняно не так давно. У Європу ця городина потрапила у XVI сторіччі, коли було завойовано Південну Америку, у нас вперше її посадили у 1805-му році, хоча козаки і раніше привозили цей продукт, але, скоріше, як трофей.

Який обрати сорт картоплі, щоб точно був врожай?

Аби не прогадати з сортом та не лишитися без картоплі узимки, слід звернути увагу на “Рів’єру”. Спеціалісти у 2022-му році високо оцінили цей різновид, який родив так добре, що давав з одного гектару цілих 50 тонн. Десять бульб під кущем знаходили фермери. Посадка відбулася у травні минулого року.

12 бульб під кущем дав сорт “Пікассо”, але у загальній кількості трохи програв “Рів’єрі” — 26 тонн/га.

Ще радять звернути увагу на “Арізону” та “Рудольф”.

ТОП-5 найкращих сортів картоплі, які не залишать без врожаю

Гарним сортом є “Розара”. Це результат німецького селекціонування. Плоди акуратні, всі більш-менш одного розміру. Родить рослина дуже добре, якщо дотримуватися всіх правил вирощування, поливу та, якщо не підведе погода — з одного куща можна зібрати до 18 бульб! І це справжній рекорд. А ще саме цей коренеплід має низький вміст крохмалю і може пролежати всю зиму.

ТОП-5 найкращих сортів картоплі, які не залишать без врожаю

Нагадаємо, що висаджувати картоплю можна, коли температура повітря становить +10 градусів за Цельсієм, а ґрунт прогрівся. Землю попередньо слід підготувати та додати добрив.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини