Названі ТОП-5 найкращих сортів картоплі, які дадуть максимальний врожай: не менше 10 бульб під кущем

Картопля — унікальний продукт, який дивує своєю поживністю. Дізнайтеся, які сорти слід обрати для вирощування у себе на городі, аби смачно ласувати восени.

Весна для українців завжди означала період активної праці. Городи кличуть наших дачників, а сезон висадки картоплі потрохи підбирається ближче. Скоро прогріється ґрунт і буде тепло для таких робіт, а поки слід обрати який сорт краще висадити.

ТОП-5 найкращих сортів картоплі

Дивовижно, але, здавалося б у звичайної бульби — стільки різновидів! Та для початку слід визначитися, для яких страв ви саджаєте коренеплід: якщо ви полюбляєте пюре то варто звернути увагу на рожеві різновиди, якщо ви — фанат смаження у фритюрі чи на сковорідці, краще обрати білі.

Ідеально розварюється та буквально тане у роті картопля “Розара”. Німецьке селекціонування та відповідна якість помітна одразу: плоди виростають буквально однаковими, вони не бояться посухи та холоду. Мають небагато “оченят” та їх легко чистити. З одного куща можна зібрати гарний врожай у 18 бульб.

Ще один сорт, який вартий уваги — “Рудольф”. Його видно одразу за яскраво-рожевою шкіркою.

ТОП-5 найкращих сортів картоплі

Улюбленицею і фермерів, і шеф-кухарів стала “Белла Роса”, яку часто помилково називають “Біла Роза” або “Біла Троянда”. Та з квітами тут немає нічого спільного.

Для ідеальних смужок картоплі-фрі чи скибочок “по-селянські” підійде “Арізона”. Ця картопля — біла, трохи витягнута та більш-менш рівна по формі. Її легко нарізати за допомогою комбайну. Цю селекцію часто використовують у кулінарії.

Відносно нещодавно, у 2014-му році було виведено новий вид бульби — “Гранада”. Вона відрізняється високою врожайністю та стійкістю до природних умов. Цю картоплю дозволяють навіть під час дієтичного харчування.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини