Як виростити цибулю без стрілок: що потрібно зробити на грядках перед посадкою

Піч час посівного та не лише цього періоду потрібно знати, як правильно доглядати за рослинами та овочами, які ви активно вирощуєте. Сьогодні ми розповімо, як правильно виростити цибулю.

Кожен досвідчений огородник мріє про те, що його цибуля виросте без ненависних стріл. Справа в тому, що коли ваша цибуля починає рости зі стрілами – можна спокійно забути про хороший врожай цибулі, пора садити нову.

Для цього, щоб такого не трапилося, потрібно провести декілька махінацій з посадковим матеріалом за допомогою спеціального розчину. Редакція сайту Добрі новини дізналася, що саме потрібно зробити для хорошого врожаю цибулі.

Перше і найголовніше правило вирощування цибулі – обирайте для посадки невеличку ділянку. Велика ймовірніть, що на ваших цибулинах зв’явться стрілки, якщо вони будуть сильно крупними, а нам такого допускати не потрібно. Варто не забувати, що перед посадкою цибулі потрібно прогріти ділянку, на якій поміститься ваша цибуля і приділити цьому потрібно не менше, ніж 20 днів.

Як правильно підготувати цибулю, щоб не росла стрілкою
Як правильно підготувати цибулю, щоб не росла стрілкою

Для того, щоб ваша ділянка була прийнятною для посіву цибулі, її необхідно замочити спеціальним розчином. Досвідчені городники рекомендують дотримуватися наступних рекомендацій:

  • щоб ваша цибуля не страждала від шкідників, потрібно її замочити в розчині з додаванням солі, для цього візьміть одну столову ложку солі на один літр води;
  • наступним кроком буде знезараження, вам потрібно зробити марганцевий розчин, але не сильно забарвлений;
  • щоб цибуля точно не пішла в стрілку, необхідно замовити сіянку в розчині з додаванням соди, вам знадобиться одна чайна ложка соди та один літр води.

Таким чином, дотримання рекомендацій, що ми подали вам вище, допоможе запобігти росту цибулі в стрілку та позбавить шкідників.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини