Швидко дають врожай як у відкритому грунті, так і в теплиці: ТОП-5 ультраранніх сортів картоплі

Не існує людини, яка не любить картоплі хоча б в одному зі способів її приготування, але мало хто знає, які сорти краще обирати для вирощування.

Картопля – це найкращий продукт, з якого можна приготувати будь-що, і це буде смакувати просто та ідеально! Звісно, досвідчені дієтологи рекомендують зменшити кількість картоплі у вашому раціоні, але попри таке зменшення, вона все одно залишиться невід’ємною частинкою життя кожного українця.

Крім того, щоб ласувати цим продуктом, його потрібно посадити та зібрати добрий врожай. Редакція сайту Добрі новини підготувала для вас ТОП-5 найкращих сортів картоплі і деякі з них ви зможете виростити на звичайному городі на дачі або на території приватного будинку, якщо правильно доглядатимете за нею.

Для початку, потрібно знати про чотири основні групи, на які поділяються всі сорти картоплі:

ТОП-5 найкращих сортів картоплі
ТОП-5 найкращих сортів картоплі
  • А – салатна картопля, яка має цільну м’яку частинку. В такій картоплі мало крохмалю і вона не схильна до розварювання. Сорти цієї групи ідеально підходять для салатів та смаження.
  • В – універсальна картопля. Це звичайна картопля, яка може розваритися, але під час обсмажування в неї м’яка серединка та хрустка скоринка. З такої картоплі можна приготувати будь-що.
  • С – м’яка картопля. В такої картоплі більше крохмалю, ніж в попередніх двох видів, але її дуже добре запікати, або робити з неї пюре.
  • D – дуже м’яка і розварюється. З такої картоплі краще робити тільки пюре, вона дуже борошниста та не водяниста.

ТОП-5 видів картоплі для посіву

  • Беллазора. Цей сорт картоплі відрізняється своїм раннім збором та великими бульбами. Вона не змінює свого кольору при приготуванні і стійка до посухи.
  • Пікассо. Ця картопля найкраще зберігається та не гниє в ящиках. В неї ніжний смак і ця картопля не потребує додаткових добрив з азотом для ідеального посіву.
  • Рів’єра. Через 35 діб ви вже зможете скуштувати першу картоплину. Вона ідеальна тим, що дуже стійка до шкідників, а з неї можна отримати два урожаї за один сезон.
  • Слов’янка. Під час приготування ця картопля не розварюється і зберігає всі свої смакові якості. Прекрасно зберігається та є стійкою до шкідників і хвороб.
  • Мелоді. Така бульба пасує для приготування будь-яких страв, але за нею потрібен особливий догляд. Цьому сорту потрібно вчасно додавати добриво, інакше, врожай буде ніяким.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини