Як правильно запікати їжу в рукаві: лайфхаки ідеального приготування, про які ви точно не знали

Запікати їжу - здавалося б, одна з найпростіших процедур, але нерідко господині помічають, що рукав для запікання рветься, або їжа недостатньо пропікається.

Запікання їжі – один з найпоширеніших видів термічної обробки продуктів. Запікати можна куряче або будь-яке інше м’ясо, овочі та рибу. Після запікання продукти стають неймовірно насичені смаком і відрізняються своєю м’якістю. Однак, варто пам’ятати певні правила запікання саме у рукаві. Запікання в рукаві – найкращий спосіб запікання, але мало хто знає, як правильно готувати їжу саме таким класичним способом.

Як правильно запікати продукти

Насправді, не варто запікати овочі та м’ясо в одному рукаві. Краще обрати два невеличких, але окремих рукави для запікання, щоб продукти пропікалися рівномірно та не перебивали смаки одне одного. Відомо, що запікання курки в спеціях разом з овочами може дати свій сік та овочі будуть повністю просочені приправами для курки. Через це ви не зможете повністю насолодитися смаком готової страви.

Як правильно запікати їжу в рукаві
Як правильно запікати їжу в рукаві

Коли ви викладаєте їжу в рукав, потрібно випустити зайве повітря і стежити за тим, щоб він не надувався. Якщо рукав надується під час приготування – він може луснути, тому краще його проколоти в деяких місцях зубочисткою, щоб цього уникнути.

Потрібно витримувати певний час для приготування. Знову ж таки, це одна з причин, чому продукти варто готувати окремо. М’ясо готується в середньому від 40 хвилин до 2,5 годин, м’ясу птиці буде достатньо 30 хвилин, а от рибі вистачить 25 хвилин до повної готовності. З овочами теж по-іншому. Цілі овочі запікаються від години, а порізані – 30-40 хвилин, тому важливо за цим слідкувати.

Лайхаки, як правильно запікати їжу в рукаві в духовці
Лайхаки, як правильно запікати їжу в рукаві в духовці

Головна фішка приготування їжі в рукаві – отримання хрусткої скоринки. Для цього, в кінці приготування потрібно розрізати рукав та дати змогу продуктам підрум’янитися зверху.  Також під час приготування з продуктів виділяється рідина і багато господинь починають через це турбуватися. Наша редакція рекомендує нічого не робити з цією рідиною, бо це природній сік з продуктів, який або випарується в процесі, або додасть неповторного смаку вашій вже готові страві.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини