Вчасно зробіть це з листям і збиратимете урожай огірків до пізньої осені: лайфхак від справжніх знавців городу

Кожному без виключення хочеться, аби висаджені на городі рослини якомога довше давали якісний і смачний урожай. Досвідчені городники розповіли, як просто цього досягти

Кожен бувалий городник сміливо заявить, що немає нічого кращого за власний, домашній врожай. Саме тому кожному, хто вирощує овочі й фрукти самостійно, хочеться подовжити процес плодоносіння. Досвідчені дачники дали коментар для видання “На пенсії”, в якому розповіли, до яких хитрощів вдаються, аби отримати позитивний результат – збирати врожай до пізньої осені.

Городні експерти розповіли, що насправді нічого важкого в цих тонкощах немає. Головне дотримуватись декількох порад, які й дійсно допоможуть подовжити процес плодоносіння огірків. Передусім слід приділяти достатньо часу й зусиль догляду. Так, за словами досвідчених садівників, потрібно виконувати всього лише три прості дії.

Городники розповіли, як подовжити процес плодоносіння до пізньої осені
Городники розповіли, як подовжити процес плодоносіння до пізньої осені

Перш за все, розповідають городники, слід не забувати вчасно збирати врожай, адже саме це допоможе не лише прискорити, а й збільшити процес зростання нової партії огірків. Експерти не радять чекати, поки плоди переростуть, адже тоді існує ризик виснажити рослину. Через це культура припинить давати нові плоди.

Крім того, важливим моментом є підрізання листя огірків. Досвідчені городники давно пересвідчились на власному досвіді, що проріджування листків культури омолоджує її та суттєво покращує процес зростання рослини. Важливо обрізати те листя, яке росте нижче за плоди. Зайві гілки заважатимуть огіркам нормально зростати й стануть причиною поганого врожаю.

Як зробити так, аби огірки плодоносили й давали врожай до пізньої осені
Як зробити так, аби огірки плодоносили й давали врожай до пізньої осені

Остання важлива порада від городників – мульчування. Воно дуже добре захищає кореневу систему від перепадів температури, а також перегрівів. Ба більше, розповідають експерти, мульча стане рятівником для тих, у кого немає можливості регулярно поливати свій город. Річ у тім, що мульча допомагає утримувати вологу в землі та не дає корінням пересихати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини