На всі випадки життя: ідеальний рецепт тіста для вареників, пельменів та чебуреків

Кухарі поділилися рецептом еластичного тіста, яке ідеально підійде для виробів з начинкою. Тобто за одним рецептом ви можете приготувати тісто, яке використаєте і для вареників, і для чебуреків, і для пельменів.

Господині не дуже люблять заморочуватись та витрачати зайві зусилля. Тим паче коли йдеться про безліч хатніх страв. Однак, не приготувати смачно, щоб насолодитися стравами всією родиною, неможливо. Тоді вашим порятунком стане універсальне еластичне тісто, яке ви можете використати для будь-якої страви з начинкою. За цим рецептом ви приготуєте чудову основу і для вареників, і для пельменів, і для чебуреків.

Цей рецепт стане саме улюбленим, коли, не заморочуючись, ви приготуєте чудове тісто для будь-якої страви з начинкою.

Інгредієнти для такого тіста:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 склянки.
  • Рослинна олія – 3 столові ложки.
  • Окріп — 1 склянка (близько 200 мл).
  • Сіль.

Як приготувати це тісто?

У миску розбийте яйце. Додайте до нього сіль та олію. Перемішайте ці складники за допомогою виделки.

Дістаньте іншу глибоку та широку миску. У неї висипте три склянки просіяного борошна. Тепер зробіть щось схоже на вулкан, утворивши лунку посередині. У цей отвір влийте яйце, яке збили перед цим та добре перемішайте.

Після цього додайте до тіста склянку окропу та знову все перемішайте ложкою. Потім вимісіть тісто руками. Вимішуйте його, допоки воно не стане еластичним та не перестане липнути до рук. Якщо необхідно, то додайте ще трохи борошна.

З таким тістом особливо зручно працювати
З таким тістом особливо зручно працювати

Найчастіше це тісто використовують для приготування пельменів, тому кухарі поділилися простим рецептом начинки для пельменів: додайте до пів кілограма фаршу подрібнену в блендері цибулю, 70 мл води та пів чайної ложки солі. Гарно перемішайте, накладіть начинку на шматочки тіста та сформуйте вироби.

Потім зваріть пельмені в підсоленій воді.

Після приготування страви подавайте їх до столу та кличте рідних, аби смачно повечеряти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини