Що приготувати на Новий рік-2023, якщо немає газу та світла: простий рецепт дивовижно ніжної та ситної закуски

Хочеться здивувати рідних і близьких незвичайною закускою, але часу та можливості довго вигадувати та готувати щось смачненьке немає? Рецепт ніжної та ситної намазки, яка готується за ліченні хвилини!

Підготовка до Нового року – завжди складне завдання. Кожному хочеться прикрасити оселю та приготувати настільки смачні страви, щоб кожен, хто сидітиме за столом або прийде до вас у гості, був задоволений. Раніше основну складність створював насичений графік життя. Багатьом було складно поєднати роботу чи навчання з процесом підготовки, проте тепер життя продемонструвало, що це були лише “квіточки”.

Втім, повномасштабна війна не лише загартовує нас, але і вчить попри все долати будь-які перепони на своєму шляху. Саме тому навіть вимкнення світла чи газу не стануть на заваді приготування смачного новорічного меню. Анатолій Добровольський у своєму кулінарному блозі розповів, як просто та швидко приготувати стародавню українську закуску з оселедця.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця;
  • 350 грамів вершкового масла;
  • Декілька шматочків сухого хлібу: багет або батон;
  • 100 мілілітрів молока;
  • Пів столової ложки гірчиці;
  • 150 грамів твердого сиру;
  • Свіжий хліб та зелена цибуля для подачі.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно підготувати оселедець для майбутньої закуски. Рибу потрібно дрібно нарізати – у давнину це робили добре загостреними ножами, адже блендерів раніше не було. Проте, зараз ми можемо собі дозволити використання зручного девайса. Втім, якщо у вас немає світла, то філе оселедця можна подрібнити кухонним ножем – так це робили наші предки.

Подрібніть філе оселедця
Подрібніть філе оселедця

Тепер декілька шматочків сухого хлібу потрібно розмочити невеликою кількістю молока. Покладіть хліб в окрему місткість та залийте туди молочний продукт. Залиште хліб на деякий час.

Розмочіть хліб невеликою кількістю молока
Розмочіть хліб невеликою кількістю молока

Тепер потрібно розм’якшити вершкове масло. Для того, аби продукт прийняв потрібну консистенцію, можна підігріти його у мікрохвильовці, на водяній бані або ж просто залишити на деякий час при кімнатній температурі.

Потрібно розм'якшити вершкове масло
Потрібно розм’якшити вершкове масло

Додайте масло до оселедця. Туди ж додайте потрібну кількість гірчиці, перцю та солі на смак, а також – потріть та додайте твердий сир. Не забудьте додати замочений у молоці хліб.

З'єднайте всі інгредієнти майбутньої закуски
З’єднайте всі інгредієнти майбутньої закуски

Далі перебийте це все блендером або, якщо світло відсутнє, перемішайте  до однорідної консистенції звичайною виделкою. Блендером користуватись необов’язково, адже закуска все одно не має бути перетертою “в пил” – при куштуванні ви маєте відчувати шматочки оселедцю. Намастіть закуску на хліб та додайте зеленої цибулі – смачного!

Готова страва
Готова страва

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини