Швидке тісто для піци прямо як в Італії: потрібно лише 10 хвилин вашого часу й один секретний інгредієнт

Б'ємось об заклад, що майже кожен полюбляє піцу. Не обов'язково ходити в ресторан, аби посмакувати цю страву. Головне – вміти правильно готувати основу для італійського смаколика

Перші історичні згадки про піцу з’явились 997 року. З того моменту смаколик, який традиційно вважається італійським, здобув шалену популярність в усьому світі. Піцу готують у кожній країни на території всієї планети, а в кожному домі є свій особливий рецепт або власна хитрість. Ми пропонуємо пригадати традиційний рецепт тіста для італійської піци. Головний секрет цього рецепту – відсутність складнощів та заморочок. Тісто готується швидко, основний процес займає не більше 10 хвилин. Втім, зауважте, що йому потрібно буде настоятись.

Інгредієнти:

  • 200 мілілітрів теплої води;
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • 400 грамів борошна;

Спосіб приготування:

У приготуванні основи на майбутню піцу немає нічого складного. Основний секрет полягає в тому, аби правильно витримати пропорції рецепта, виконувати все покроково та добре замісити тісто. Отож, для того, щоб приготувати тісто для справжньої італійської піци, потрібно перш за все розчинити дріжджі та цукор у теплій воді. Перемішайте все ложкою або вінчиком.

Розчиніть дріжджі та цукор у воді
Розчиніть дріжджі та цукор у воді

Після цього додайте до рідини декілька столових ложок борошна та знову добре перемішайте. Тепер потрібно залишити отриману суміш при кімнатній температурі на 15 хвилин. За цей час дріжджі “активуються” та можна буде продовжувати роботу з тістом.

Залиште ненадовго отриману суміш
Залиште ненадовго отриману суміш

Через 15 хвилин можна повертатись до приготування тіста. Спершу в настояну суміш потрібно додати рослинної олії, залишок борошна і зовсім трішки солі – щоб тісто не було зовсім прісним, але й щоб солоним не вийшло. Почніть поступово замішувати готову основу для піци. Тісто має бути м’яким, еластичним і липким.

Потрібно замісити основу для піци
Потрібно замісити основу для піци

Після того, як ви вимісили тісто, потрібно накрити та залишити його “відпочивати” на 40-60 хвилин. “Колобок” збільшиться в об’ємі та стане готовим до розкачування та майбутнього приготування італійської піци. Для того, щоб розкачати його, потрібно присипати стіл борошном та обережно сформувати бажану форму основи для піци.

Готова основа для майбутньої італійської піци
Готова основа для майбутньої італійської піци

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини