Без випікання та світла: як швидко приготувати торт “Наполеон” – рецепт за 15 хвилин від кулінарної блогерки

Якщо раптом вам захотілось смачного домашнього торту до чаю, пропонуємо приготувати класичний "Наполеон". Простий і швидкий рецепт відомого смаколика

Ніжний кремовий торт “Наполеон” обожнюють за неймовірний смак і простоту в приготуванні. Саме цей десерт найчастіше замовляють в ресторанах, а до чаю “Наполеон” смакує просто ідеально. Якщо раптово вам захотілось чогось солоденького, а йти в магазин – не варіант, пропонуємо простий рецепт від популярної кулінарної блогерки.

Чи не найвідоміший в усьому світі торт носить різні назви та має різні особливості приготування, проте один факт залишається незмінним – цей десерт обожнює більша частина населення планети. Хоча багато людей звикли вважати, що торт складно готується, насправді його приготування може займати близько 15 хвилин.

Інгредієнти:

Літр молока;

Яйця – 2 шт;

200 грамів цукру;

Ванільний цукор – щіпка;

80 грамів кукурудзяного крохмалю;

100 грамів вершкового масла.

Спосіб приготування:

Для початку приготуйте заварний крем для “Наполеону”. Для цього візьміть каструлю з товстим дном, вбийте туди яйця та додайте всі необхідні сухі інгредієнти. Обережно перетріть все виделкою або вінчиком та почніть акуратно додавати молоко.

Змішайте всі необхідні інгредієнти
Змішайте всі необхідні інгредієнти

Підігрівайте отриману суміш на середньому вогні, добре розмішуйте. Коли крем загустіє, зніміть його з вогню та додайте туди нарізане вершкове масло. Знову добре перемішайте, щоб не було грудочок. Загалом, якщо постійно помішувати крем при приготуванні, то грудочок бути не має. Втім, якщо вони таки з’явились, скористайтесь блендером для того, щоб їх перебити.

Перемішайте готовий крем
Перемішайте готовий крем

Залиште крем холонути, але не забувайте час від часу помішувати, аби позбутись плівочки, що утворюється зверху. Через 15 хвилин крем готовий і можна починати “складати” торт. Для цього візьміть кондитерську форму або глибоку піалу та почніть викладати на дно печиво з листкового тіста. Викладайте торт шарами, чергуючи печиво і крем. Кожен шар потрібно дуже добре змащувати, щоб “Наполеон” не вийшов сухим.

Почніть збирати торт
Почніть збирати торт

Готовий десерт можна традиційно прикрасити крихтами, а потім “Наполеону” потрібно декілька годин відпочити в холодильнику. Це необхідно для того, щоб торт добре просочився кремом і став ніжним, а не сухим.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини