Незвичайний рецепт квашеної капусти: який секретний інгредієнт додати, аби страва вийшла хрусткою і соковитою

Квашена капуста – улюблена страва мільйонів українців. Якщо ви довго шукали ідеальний рецепт смачнющої страви, то ви його нарешті знайшли. Для соковитої та хрусткої капусти просто додайте один секретний інгредієнт

Чи знали ви, що капуста та картопля є найпоширенішими плодами, які споживають люди. Їх смажать, відварюють, додають у різні страви як другорядні інгредієнти та вигадують неймовірну кількість цікавих рецептів. Проте, одна з найулюбленіших страв чи не всіх українців – це квашена капуста. Крім свого неймовірного смаку, ця страва ще й дуже корисна.

Аби зрозуміти, чому квашена капуста є такою корисною для людей, варто вивчити її склад. Так, у процесі “бродіння” у страві з’являються наступні корисні вітаміни А, С, Е, Н, К, РР, U, групи В, мікро- і макроелементи.

Також у її складі є клітковина, біофлавоноїди, пектини, крохмаль, білок, органічні кислоти. За вмістом вітаміну С квашена капуста перевершує навіть лимони. Достатньо щодня з’їдати всього 100 грамів страви, аби забезпечити організм добовою дозою усіх необхідних вітамінів. Кулінари поділились ідеальним рецептом смачної та соковитої капусти.

Як приготувати соковиту та хрустку квашену капусту
Як приготувати соковиту та хрустку квашену капусту

Інгредієнти:

  • 1,5 кілограма капусти;
  • 250 грамів моркви;
  • 1 літр води;
  • 1 столова ложка солі;
  • Чорний перець горошком;
  • Сушений лавровий лист;
  • Секретний інгредієнт – 1 столова ложка меду.

Спосіб приготування:

Зніміть верхні листочки з капусти, обережно обмийте їх та нашинкуйте тоненькими смужками. У кожних господаря та господарки різні вподобання щодо товщини нарізаної квашеної капусти – робіть так, як подобається більше саме вам. Очистьте та поріжте моркву, а потім – натріть на крупній тертці та з’єднайте з капустою, добре перемішайте.

З'єднайте капусту та моркву
З’єднайте капусту та моркву

У каструлі доведіть воду до кипіння, розчиніть у ній столову ложку солі та дайте їй трішки охолонути. Потім потрібно додати до води ложку меду та дуже добре розмішати, аби він повністю розчинився у воді. Перекладіть у банку капусту й “затрамбуйте” майбутню страву. Прокладіть з усіх боків лавровий лист і чорний перець, а потім – залийте розсіл.

Додайте до капусти розсіл
Додайте до капусти розсіл

Накрийте банки кришками, але повністю не закривайте (або у силіконових кришках пробийте отвори), аби газам, які виділяються в процесі, було куди виходити. Капусту залиште готуватись на три дні. Щодня “штрикайте” свою страву паличкою до самого дня, аби випустити гази. Через три дні страва готова до споживання.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини