Випічка за лічені хвилини: як вибрати заморожене листкове тісто і яка різниця між прісним та дріжджовим

Вибрати ідеальне тісто для випічки - дуже відповідальна місія. Крім цього, мало хто знає, чим відрізняється дріжджове листкове тісто від пісного.

Здавалось би – що може бути простіше, ніж обрати тісто в магазині для випічки? Не все так просто, потрібно звертати увагу на багато нюансів, але ми допоможемо вам з цим розібратися.

Для початку, потрібно подивитись, при якій температурі тісто зберігається в магазині. Вона не повинна були нижчою за -18 градусів. Також важливо, щоб весь час тісто зберігалося при сталій температурі, інакше – це впливає на його термін придатності.

Упаковку також потрібно добре перевірити. Вона повинна бути герметичною та без пошкоджень. Для впевненості проведіть рукою по поверхні обраного вами тіста. Якщо ви не відчуваєте ніякого вздуття чи інших особливостей – з упаковкою все добре, але якщо тісто нерівної форми, або там є пухкі елементи – краще таке тісто не брати.

Як правильно обрати листкове тісто в магазині
Як правильно обрати листкове тісто в магазині

Листкове тісто також відрізняється за видом. Воно може бути пісним або дріжджовим. Друге ідеально підходить для випічки круасанів, а пісне – для випікання коржиків на майбутній торт. В таких умовах звертайте увагу на склад продуктів. Дріжджове та пісне тісто містить пшеничне борошно тільки вищого сорту, маргарин, лимонну кислоту та сіль, а от різних штучних барвників та ароматизаторів не повинно бути.

Якщо ви вже придбати тісто, прийшли додому, але сумніваєтеся в його свіжості – можна перевірити його за текстурою та кольором. Свіже тісто має бути трішки шершавим на дотик, а колір – від блідного сірого до світлого жовтого. В такому випадку тісто хороше і можна сміливо братися за приготування улюблених десертів з листкового тіста.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини