Найпростіший спосіб приготування рожевої маринованої капусти: справи на 5 хвилин, а смакоти на цілий тиждень

Якщо раптом захотілось легкого, але неймовірно смачного перекусу, пропонуємо нашвидкоруч приготувати рожеву мариновану капусту. Незвичайне частування точно припаде до смаку кожному

Маринована хрустка капуста “Пелюстка” користується особливою популярністю серед поціновувачів смачних закусок. Готується таке частування легко, а вистачає його, аби нагодувати всю родину. Господарки та господарі особливо полюбляють рожеву мариновану капусту за надзвичайно швидкий процес приготування. Мінімальна кількість інгредієнтів, невелика кількість зусиль і часу та вуаля – страва готова.

Аби приготувати рожеву мариновану капусту “Пелюстка” запасіться наступними інгредієнтами:

  • 1 качан капусти;
  • 200 грамів буряка;
  • 100 грамів моркви;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 5-6 столових ложок олії;

Для маринаду:

  • 1 літр води;
  • 200 мілілітрів 9% оцту;
  • Пів стакана цукру;
  • 2 столові ложки солі.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно зробити маринад, яким пізніше ви будете заливати капусту. У каструлі закип’ятіть воду, додайте туди цукор та сіль, але поки що не додавайте оцет – його потрібно влити, коли вода стане теплою. Поки майбутній маринад застигає, почніть готувати капусту та інші потрібні інгредієнти.

Наріжте капусту “пелюстками”, а буряк – скибочками. Так само наріжте й моркву, а потім зробіть слайси або обережно розчавіть часник.

Наріжте капусту пелюстками
Наріжте капусту пелюстками
Моркву та буряк потрібно нарізати скибочками

Підготуйте банки, в яких капуста буде маринуватись. На дно потрібно викласти шар капусти, потім покласти декілька скибочок буряка та моркви, а також часник. Таким чином “трамбуйте” банку до самого верху. Важливо, аби все було викладено рівномірно.

Викладіть необхідні інгредієнти в банку
Викладіть необхідні інгредієнти в банку

Коли банка повністю заповнена, додайте ложку олії. До теплого маринаду додайте необхідну кількість оцту та влийте суміш у банку з овочами. Прикрийте банку кришкою, але не щільно, й залиште при кімнатній температурі на дві доби. Наступну добу капуста має маринуватись у холодильнику.

Готова рожева капуста
Готова рожева капуста

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини