Що додати у фарш для котлет, щоб вони не розпадались: рецепт на курячому або на свинячому м’ясі

Господині звикли вважати, що "міцності" котлетам додають яйця. Сперечатись з такою думкою безглуздо, втім ми маємо декілька інших дієвих секретів, які забезпечують цілісніть м'ясних кульок під час смаження

Під час смаження котлет час від часу у багатьох господинь і господарів виникає проблема – м’ясна закуска або просто розвалюється під час приготування, або виходить занадто сухою і навіть пересмаженою. Звісно ж, усім хочеться знайти золоту середину – “міцні” та соковиті котлети. Для того, щоб приготувати ідеальну закуску, слід запам’ятати декілька секретів.

Як зробити котлети, щоб не розвалювалися

  • У фарш для котлет потрібно обов’язково додавати черствий хліб, інакше закуска отримається сухою та вірогнідніше буде розвалюватись під час приготування. Перед додаванням хлібу до фаршу слід замочити його у воді.
Як приготувати смачні котлети, які не розвалюються при смаженні
Як приготувати смачні котлети, які не розвалюються при смаженні
  • Чи потрібно додавати яйця в котлети? Загалом, цей інгредієнт не є основним у приготуванні м’ясних закусок. Потреба у його додаванні з’являється тоді, коли фарш для котлет отримався занадто рідким. В іншому разі додавати його необов’язково. Втім, не забувайте й про те, що яйце є буквально фундаментом для будь-якої смаженої страви. Якщо невпевнені у “міцності” майбутніх котлет, краще таки додати яйце. Або ж замінити його на інший “клей” – сир або майонез.
  • Перед початком приготування котлет потрібно добре розігріти пательню. Якщо вона буде розігріта недостатньо, то вірогідність того, що закуска під час смаження розвалиться, стане набагато більшою.
Секрети ідеальних котлет на пательні
Секрети ідеальних котлет на пательні

Ідеальні пропорції для соковитих котлет

Якщо котлети при смаженні розвалюються або навпаки отримуються занадто сухими, то ви неправильно підготували фарш. Основний секрет – ідеальна пропорція. Так, на кілограм будь-якого м’яса слід додавати 250 грамів хлібу, який попередньо був замочений у 300 мл води.

Ідеальний фарш для соковитих котлет 
Ідеальний фарш для соковитих котлет

Крім того, якщо ви вже додали у фарш для котлет свіжу цибулю чи часник, то починати смаження потрібно негайно. В іншому разі цибуля пустить сік і фарш стане занадто рідким. Це призводить до того, що закуска під час приготування розпадається.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини