Що додати в тісто для бісквіту, щоб він вийшов пишним: незвичайний рецепт з секретним інгредієнтом

Якщо вам раптом закортіло самостійно зробити смачний торт, спершу рекомендуємо ознайомитись з хитрощами приготування бісквіту – основи для десерту. Як зробити так, щоб він був пишним?

Зазвичай, ні одне святкування чи вечірка не обходяться без смачного тортика. Хтось замовляє десерт у пекарні, комусь більше подобається готувати частування самостійно. Якщо ви належите до другої групи людей, то стовідсотково стикались з проблемою недостатньо пишного бісквіта. Так, українська фуд-блогерка поділилась на особистій сторінці в соціальній мережі Інстаграм простим рецептом високої й смачної основи для торта.

Головний секрет полягає в тому, аби додати в тісто солону карамель. Цей секретний інгредієнт позбуде вас від занадто крихкого бісквіта та “підійме” його, зробивши набагато смачнішим. Що б вам не хотілось зготувати, рецепт пишного бісквіта допоможе втілити найсміливіші кулінарні ідеї в реальність.

Як приготувати пишний бісквіт для торта
Як приготувати пишний бісквіт для торта

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 150 грамів цукру;
  • 2 столові ложки солоної карамелі;
  • 20 грамів кукурудзяного крохмалю;
  • Пів чайної ложки розпушувача;
  • 130 грамів борошна.

Спосіб приготування:

Не менш важливий секрет приготування бісквіта – якісно збиті яйця. Якщо цей інгредієнт ви збиваєте руками, то слід докласти зусиль. Втім, якщо користуєтесь блендером, важливо “не переборщити”. У другому випадку збивайте яйця на середній швидкості та додавайте поетапно цукор. Після цього продовжуйте збивати майбутнє тісто на бісквіт до утворення білої піни.

Просійте в окремий посуд борошно, а до нього додайте залишки сипучих інгредієнтів. Отриману суміш поступово змішуйте зі збитими яйцями. Обережно перемішайте до однорідності. Тим часом розігрійте духовку й підготуйте форму для випікання.

Запікайте 40-50 хвилин при температурі 160 градусів. Перевіряйте готовність зубочисткою.

Як виглядає готовий карамельний бісквіт
Як виглядає готовий карамельний бісквіт

Перед приготуванням торта залиште бісквіт охолонути. Оберніть його плівкою та залиште в холодильнику на 4 години.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини