Картопля, морква, цибуля та нічого зайвого: три способи смачно приготувати овочі в духовці у Великий піст

У Великий піст існують доволі суворі обмеження в їжі, втім духовне очищення не перешкоджає корисним і поживним сніданкам, обідам і вечерям. Пропонуємо три варіанти приготування овочів

Смачнющі овочі з хрусткою скоринкою, запечені у духовці, можуть стати основною стравою або ж доповненням до гарніру, який ви оберете самостійно. В будь-якому разі, овочі – це не лише корисно, але й смачно, якщо знати, як готувати. Пропонуємо три прості рецепти, які стануть вашими фаворитами не лише у Великий піст.

Овочі в рукаві для запікання

Овочі в рукаві
Овочі в рукаві

Готувати таку страву можна з додаванням улюблених овочів, комбінувати та змінювати склад. Підготуйте картоплю, кабачки, баклажани, моркву, цибулю, перець, помідори.

Ретельно промийте всі інгредієнти, очистьте їх. Картоплю, за бажання, можна запікати у шкірці. Наріжте овочі улюбленим способом, але не “переборщіть” і не робіть шматочки надто дрібними. Перед запіканням додайте олію, улюблені спеції, сіль та перець і добре перемішайте. Перекладіть у рукав, готуйте  пів години у духовці, розігрітій близько до 180 градусів.

Овочі в духовці з грибами

Овочі з грибами
Овочі з грибами

Для приготування потрібні кабачки, картопля, помідори, улюблені гриби, цибулю, зелена квасоля, перець.

Добре промийте та, якщо бажаєте, очистьте овочі. Поріжте їх великими шматочками та викладіть в окремий посуд. Якщо гриби великі, розріжте на дві половини, якщо маленькі – готуйте цілими. Зелену квасолю готуйте цілою. Підготуйте деко для випікання, викладіть на нього всі овочі, зверху полийте овочі улюбленою олією, підсоліть, додайте перець та спеції. Випікайте спершу з фольгою, потім її потрібно зняти та продовжити запікати до готовності. Готуйте овочі пів години у духовці, розігрітій до 200 градусів.

Овочі в духовці з часником

Овочі з часником
Овочі з часником

Для приготування потрібні картопля, перець, помідори, цибулю, кабачки, часник.

Добре промийте овочі та наріжте їх. Посоліть і додайте спеції, подрібніть часник і посипте його на майбутню страву. Викладіть овочі на деко, міцно закрийте її фольгою та випікайте 20 хвилин. Після цього – приберіть фольгу й запікайте ще 15 хвилин. Духовка має бути розігріта до 200 градусів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини