Як приготувати пишні оладки без соди, розпушувача та дріжджів: рецепт, який вийде з першого разу

Оладки заслужено вважають ідеальним сніданком – швидко готуються, добре смакують. Проте, не кожному відомо, як зробити десерт пишним без зайвих інгредієнтів і зусиль

Що може бути краще, ніж пишні й смачні оладки з джемом або згущеним молоком під горнятко кави або чашечку чаю? Насправді у кожного різні вподобання щодо сніданків і десертів, проте важко знайти людину, яка б відмовилась від шматочка смачного частування. Багатьом може здаватись, що приготувати оладки – справа нелегка. Час назавжди зруйнувати будь-які міти про цю страву!

Насправді оладки готуються швидко та легко. Тісто замішується за 5 хвилин, а посмажити декілька порцій смачного десерту – не таке вже й довге заняття. Найголовніше у приготуванні десерту – знати головні секрети й пам’ятати про важливі кроки. Зробити оладки пишними можна й без додавання розпушувача або соди. Ба більш, досвідчені господарі й господарки більш ніж впевнені – немає потреби “забивати” страву зайвими інгредієнтами. Отже, як приготувати пишні оладки без соди та розпушувача?

Інгредієнти:

  • Молоко 2,5% жирності – 700 мілілітрів;
  • Два курячих яйця;
  • 10 столових ложок борошна;
  • 3 столові ложки цукру;
  • Сіль та цукор – на смак;
  • Рослинна олія для обсмаження.

Спосіб приготування:

Перш за все підготуйте всі необхідні продукти. Важливо не забути дістати з холодильника яйця за декілька годин до початку приготування страви. Це потрібно, аби вони нагрілись до кімнатної температури – так тісто стає пишнішим. Ще один секрет, завдяки якому оладку готуються “пухкими” – просіяне борошно. Пропускаючи його крізь сито, ви насичуєте тісто киснем.

Отже, для початку розігрійте молоко, щоб воно стало теплим, але не доводьте його до кипіння. Потім – просійте борошно та додайте до нього тепле молоко. Вбийте у тісто яйця, сіль та цукор і добре все розмішайте. Якщо використовуєте блендер, розмішувати тісто буде легше. Якщо готуєте все руками, то поступово перемішуйте, додаючи кожен новий інгредієнт.

Замішайте тісто
Замішайте тісто

Тепер потрібно додати на пательню трішки олії та розігріти її. Викладайте майбутні оладки на сковорідку ложкою, обсмажуйте з двох сторін до рум’яної скоринки.

Підсмажте оладки на пательні
Підсмажте оладки на пательні

Готову страву можна подавати зі сметаною, джемом, варенням або згущеним молоком.

Готові оладки
Готові оладки

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини