Чоловік тепер просить готувати тільки так: тушкована капуста в банці. Смак інший – не такий як на сковорідці

Така проста, але смачна закуска, як тушкована капуста користується особливою популярністю. Пропонуємо легкий рецепт заготівлі, яка може слугувати гарніром і доповнити багато інших страв

Тушковані овочі ніколи не втрачають своєї актуальності, адже, перш за все, мають у своєму складі багато вітамінів і корисних мікроелементів, а, по-друге, легко готується. Зокрема, людям подобається тушкована капуста, адже терпкий смак стає ідеальним доповненням до м’ясних чи рибних страв. Крім того, саме тушкована капуста може легко замінити будь-який гарнір, як от, наприклад, каші чи макарони.

Ще одним незаперечним плюсом є те, що ця страва дуже легко готується, належить до категорії бюджетних приготувань і навіть може відносно довго зберігатись, якщо правильно закрити її у банках. Пропонуємо простий, але дуже смачний рецепт тушкованої капусти в банках.

Інгредієнти

  • 5 кілограмів капусти;
  • 1 кілограм моркви;
  • 1 кілограм цибулі;
  • 2 столові ложки солі;
  • 150 грамів цукру;
  • 300 мілілітрів оцту;
  • Пів літра рослинної олії.

Спосіб приготування

Перш за все потрібно приготувати всі необхідні овочі, добре їх помити та очистити. Після цього слід нашинкувати інгредієнти так, як вам найбільше подобається. Згідно з класичним рецептом, капусті слід нашаткувати тонкими смужками, цибулю слід порізати тонкими пів кільцями, а моркву найкраще натерти на бажаного розміру тертці. Після цього потрібно змішати всі овочі.

Додайте до змішаних в окремому посуді овочів сіль, оцет, олію та необхідну кількість цукру та добре перемішайте, щоб усі інгредієнти з’єднались. Тепер варто залишити отриману суміш на декілька годин.

Змішайте всі інгредієнти та залиште їх на дві години
Змішайте всі інгредієнти та залиште їх на дві години

Через декілька годин почніть безпосередньо готувати капусту. Поставте її на вогонь без додавання будь-якої рідини, адже за ці дві години овочі пустили сік, якого достатньо для приготування. На середньому вогні почніть готувати капусту. Після запікання потрібно зменшити вогонь до мінімального та накрити страву кришкою. Тушкуйте близько 40 хвилин.

Тушкуйте капусту 40 хвилин на маленькому вогні
Тушкуйте капусту 40 хвилин на маленькому вогні

Коли тушкована капуста готова, не чекайте й не давайте їй застигнути – одразу пересипайте страву в чисті та стерильні банки. Наповніть тару капустою до самого краєчку та закрийте також стерильними кришками.

Готова тушкована капуста у банках
Готова тушкована капуста у банках

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини