“Є речі, про які не можна жартувати”: Євген Кошовий розповів, з чого у “Кварталі 95” заборонено сміятись

Відомий український актор і гуморист Євген Кошовий розповів про написання жартів для "Кварталу-95", а також зізнався, чи існує в їхній команді певна цензура

Євген Кошовий давно здобув свою популярність серед українських телеглядачів. Знаменитість, як і багато його колег, починав свій творчий шлях гумориста на сцені колись популярного “КВК”. Пізніше зірка “зійшовся” з командою кварталівців, з якими не розлучається й до сьогодні. Коли Володимир Зеленський пішов з “Кварталу” на посаду президента, лідером команди став його друг Євген Кошовий.

Євген Кошовий у новому інтерв'ю розповів про заборонені жарти у Кварталі-95
Євген Кошовий у новому інтерв’ю розповів про заборонені жарти у Кварталі-95

Нещодавно відомий український журналіст Олексій Суханов взяв інтерв’ю в актора. Під час розмови Євген Кошовий, зокрема, розповів про жарти у команді “Кварталу 95”. Суханов поцікавився, чи є в них певні заборонені теми або домовленості з Офісом президенту, про що не варто жартувати. За словами гумориста, в їхній команді ніколи не було подібних “замовлень” від влади.

“Ніколи такого не було, навіть коли Володимир Олександрович не був президентом. Ми ніколи не писали “заказнікі”. Це ж потім розганяється, що “вам заплатили гроші, ви спеціально це написали за гроші”. Є самоцензура, є речі, про які можна жартувати, є, про які не можна жартувати. Я вважаю це фішкою нашого колективу”, – висловився Євген Кошовий.

Євген Кошовий висловився про заборонені теми для жартів у Кварталі-95
Євген Кошовий висловився про заборонені теми для жартів у Кварталі-95

Крім того, Олексій Суханов пригадав, що ще навіть до початку всесвітньої пандемії коронавірусу зі сцени “Кварталу-95” прозвучав перелік особистостей, про яких актори більше ніколи не будуть жартувати. В цьому умовному списку опинились Ліна Костенко, Богдан Ступка та інші культурні діячі.

Євген Кошовий пояснив це тим, що не бачить сенсу жартувати чи, тим паче насміхатись над людьми, які так багато зробили для України. Натомість, зізнався артист, він залюбки перечитає твори письменників і письменниць чи передивиться картини видатних акторів. Втім, жартувати над митцями в Кошового не виникає ніякого бажання.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини