Актор Євген Сморигін склав іспит на отримання українського громадянства: зібрав майже максимум балів

Білорус Євгер Сморигін. відомий як один з учасників "Дизель шоу" розповів, як складав іспит, щоб стати громадянином України. Як все відбувалось?

Відомий актор та учасник “Дизель шоу” Євген Сморигін розповів, що складав іспит для отримання українського громадянства. На питання, чому він хоче отримати громадянство, актор відповів:

“Моя жінка з України, мої діти – українці, які народилися і живуть тут. Я також повинен бути українцем”, – розповів актор.

Актор здав іспит на отримання громадянства
Актор здав іспит на отримання громадянства

Коли Євген прийшов на іспит, він анітрохи не переймався, тому що українську мову, на його думку, знає ідеально.

“Я дивлюсь фільми та серіали українською мовою. Також у нас є серіал, що називається “На трьох”, ми почали перекладати його українською мовою. Я це роблю власноруч, тому це прекрасна практика для мене у вивченні милозвучної мови. Я працюю і водночас вчу мову, що може бути краще?”, – ділиться думками актор.

Весь іспит тривав годину перед комп’ютером та з камерою відеоспостереження для чистоти проходження іспиту. Були досить різнотипні завдання: вставити пропущені слова, описати фотографію та інше. Результат Євгена приголомшив: 97 балів зі 100 можливих. Тепер Володимиру Зеленському залишилося підписати наказ про присвоєння Сморигіну статуса громадянина України. Сморигін каже, що не знає точної дати, коли Володимир Зеленський підпише цей документ, але буде на це чекати.

Актор міг би піти іншим шляхом отримання громадянства, подати заявку будучи чоловіком жінки, що є громадянкою України, але для цього йому обов’язково було відвідувати Білорусь. Євген, з очевидних причин, робити цього не став і пішов складнішим шляхом, який виявився для нього не таким вже й складним.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини