Яка погода і комендантська година буде на Новий рік 2023 в Україні: новорічне диво йде до нас

Раніше нам міг завадити вийти на вулицю після 12-ої сніг, що так густо падав та відбивав бажання виходити з теплої оселі. Тепер нам заважає комендантська година. Що відомо про них на Новий рік?

Багато українців загадуються над питанням про те, як бути під час святкування Нового року, коли хочеться завітати до друзів чи рідних або запросити близьких до себе, адже після 00:00 чи 23:00 вони вже не можуть вийти з дому через дію комендантської години.

Якщо раніше нам міг завадити вибігти після півночі на вулицю снігопад, то тепер це дія важливого закону. А що відомо про погоду та дію комендантської години в новорічну ніч по всій Україні: де чекати казкового снігопаду, а де й за годину до Нового року не вийдеш на вулицю?

Погода по всій Україні на Новий рік

Цей Новий рік буде дечим схожим на попередній. Не канонічною фразою президента про те, що це був складний рік, а тим, що зима буде такою ж теплою та майже не сніжною. Проте, на новорічну ніч в різних областях України може відбудетеся справжнє диво.

На сході України в останній день у році погода буде теплою та не опуститься нижче -2 градусів. У центрі в цей час буде підвищена вологість та можливий мокрий сніг.

А от погода на заході країни трохи відрізняється від цієї картинки, адже там 31 грудня буде доволі холодно та морозно. Також синоптики обіцяють там сніг.

Здивовані такою погодою у регіонах?
Здивовані такою погодою у регіонах?

На півдні варто очікувати на не морозні дні без опадів.

Комендантська година по всій Україні на Новий рік

Мешканці центру України захотіли якось урівноважити не дуже зимову погоду та створили петицію, аби скасувати комендантську годину в ту ніч чи принаймні почати її з 1-ої ночі, аби всі мали можливість встигнути дібратися додому. Однак, влада це рішення не схвалила.

Нагадаємо, що комендантська година починається о 23:00 у таких областях, як Запорізькій, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Черкаській та Чернігівській. О 00:00 на вулицю не можна виходити на території Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Миколаївської, Хмельницької та Чернівецької областей.

О котрій почнеться комендантська година в різних областях України?
О котрій почнеться комендантська година в різних областях України?

У решти частинах це питання має інший вигляд. Наприклад, у Донецькій та Луганських областях комендантська година починається о 21, а в Херсонській області о 19:00.

Майже скрізь комендантська година закінчується о 05:00, окрім Сумської і Чернігівської областей (там це о 04:00) та Херсонської (там це о 06:30).

І в Закарпатській області комендантської години немає.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини