Скільки заробив Володимир Зеленський, будучи президентом України: статистика за 2021-2022 роки

Всім цікаво, скільки заробляє президент, будучи на такій важливій посаді. Інформація знаходиться у вільному доступі, тому переглянути її може кожен бажаючий.

Завжди було цікаво, скільки грошей можна заробити, будучи президентом України. Чи є така запрплатня відповідною до такої великої та відповідальної посади?

За 2021 рік Володимир Зеленський заробив 336 тисяч гривень. Це означає, що в місяць президент отримував 28 тисяч гривень. Це не багато, але значно більше, ніж офіційна мінімальна зарплатня. Крім того, що Володимир заробив кругленьку суму, він сплатив податків зі свого доходу на суму 65 тисяч 520 гривень. Про це можна прочитати в офіційному документі, що доводить цю інформацію.

Скільки заробив президент України за останні роки
Скільки заробив президент України за останні роки

Стосовно 2022 року, ситуація поки не до кінця відома. За січень 2022 року Володимир заробив тих самих 28 тисяч на місяць, але більшу зарплатню отримував пресс-секретар Сергій Нікіфоров та керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Їхня заробітна платня становила 63 і 39 тисяч гривень відповідно. Це пов’язано з надбавками за понаднормову роботу, преміальні, відрядження та багато інших нюансів.

Також відомо, що заступники президента отримували від 16 до 45 тисяч гривень. В чому така різниця в сумах – залишається таємницею, а за 2020 рік загальну сума заробітку президента Україні склала 10 тисяч доларів.

Володимир Зеленський отримує не президентську зарплатню
Володимир Зеленський отримує не президентську зарплатню

Дивно, що Володимир Зеленський не отримує ніяких надбавок та премій за свою роботу. Дані за 2022 рік ще не з’явились в офіційних джерелах, але сподіваємося, що зарплатня президента України у 2022 році буде більшою, бо роботи було значно більше в таких умовах, в яких перебуває зараз вся Україна – умови війни.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини