Грошова допомога для жителів шістьох областей: українцям видадуть по 6000 гривень на оплату комуналки

Грошова підтримка українцям - це саме те, що дозволяє деяким жителям з певних регіонів продовжити жити, а не виживати. Уряд запустив нову акцію підтримки.

Уряд України оголосив про початок нової хвилі грошової підтримки для українців в шести регіонах, щоб мати можливість оплатити комунальні послуги. Тепер жителі Київської, Полтавської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Дніпропетровської областей потрапляють до списку тих, хто може отримати підтримку від уряду.

Проте, не кожен житель цих областей зможе отримати кошти на оплату комунальних платежів, є певні обмеження по категоріям:

  • особи, що були внутнірішньо переміщені територією України;
  • жителі територій України звільнених від окупації;
  • люди, чиє житло було пошкоджене в наслідок воєнних дій;
  • мешканці населених пунктів, які розташовані біля зони, де ведуться воєнні дії.
Як отримати грошову допомогу від уряду
Як отримати грошову допомогу від уряду

Загальна сума, яка може бути нарахована впродовж 3-4 місяців грошової допомоги не перевищує 6000 гривень. Організація сплачує 1800 по гривень. Для того, щоб отримати кошти, потрібно звернутися до офіційного офісу благодійних організацій, що розташовані на території міст, де ви проживаєте, або на офіційному сайті, де публікується актуальна інформація стосовно підтримки біженців, переселенців та інших громадян України.

Нагадуємо, що жителі України, що були внутрішньо переміщені та безкоштовно отримали житло, мають змогу отримати по 900 гривень компенсації за комунальні послуги. Неважливо, чи проживаєте ви в квартирі, чи просто у кімнаті. Переселенці можуть отримати до 3000 тисяч гривень на одну дитину або людину з інвалідністю, а на одного дорослого трішки менше – 2000 тисячі гривень.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини