Чи буде перехід на літній час 2023 в Україні і якою буде різниця в часі з Польщею та іншими країнами Європи

Перехід на літний час відбудеться навіть попри те, що більшість українців вже давно виступаю проти таких ігор з часом. Якою тепер буде різниця в часі з країнами Європи?

В Україні завжди переводять годинники двічі на рік. Перший раз – восени на годину назад і другий – навесні, але вже на годину вперед. Багато українців давно виступають проти такого переходу на зимовий та літній час, але Верховна Рада не поспішає скасовувати дану процедуру.

Коли переводять годинник в 2023 році

Завжди переводять годинники в останню неділю березня. Цьогоріч на цей день припадає 26 березня, тому перехід на літній час відбудеться саме в цей день. Прийнято переводити годинник о четверній годині ранку.

На смартфорнах час змінювати не потрібно, він переводиться самостійно, але якщо ви користуєтеся лише настінними годинниками, тоді вам потрібно перевести їх на літній час перед сном, щоб не запізнитись вранці на роботу, або не пропустити не менш важливі справи.

Плюси і мінуси

Перехід на літній час 2023 року
Перехід на літній час 2023 року

Перехід на літній та зимовий час відбувається не лише в Україні. Таку процеудру роблять в 70 країнах світу. В Україні це почали робити в 1981 році. Як і всюди, тут є свої плюси:

  • на думку прихиьників цієї процедури, завдяки переходу на літній час економиться електороенергія на виробництвах і жилих частинах;
  • збільшується тривалість світлого дня;
  • шкідливих викидів в атмосферу стає значно менше і це робить користь для економії.

Звісно, не боходиться без мінусів. Противники проведення переходу на літній та зимовий час знаходять спростування кожному з пунтків:

  • на їхню думку, в кожної людини відрізняється спосіб життя, саме через це економія електроенергії в цілому світі не така вже й велика, як могла би бути;
  • що стосується високотехнологічних сфер, то переведення годинників влітає власникам великих корпорацій в копієчку;
  • різка зміна часу негативно впливає на здоров’я людини, зокрема, на біологічні ритми.

Різниця у часі з Європою

Європа разом з Україною робитиме перехід на літній час, тому різниця з країнами Європи залишається такою, як завжди:

  • Австрія, Бельгія, Данія, Хорватія, Чехія, Іспанія, Франція, Нідерланди, Люксембург, Німеччина, Польща, Словаччина, Словенія, Швеція, Угорщина, Італія, Мальта – мінус одна година різниці (в Україні 12:00, в цих країнах – 11:00);
  • Болгарія, Естонія, Фінляндія, Греція, Литва, Латвія, Румунія, Кіпр – час такий самий, як в Україні;
  • Ірландія, Португалія – мінус дві години різниці ( В Україні 12:00, в названих країнах – 10:00).

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини