Нові виплати для українців по 15000 доларів: хто та за яких умов може отримати фінансову допомогу

У Мінреінтеграції розповіли українцям, як отримати до 15 тисяч доларів від Данської ради у справах біженців. Яка категорія населення може претендувати на фінансову допомогу?

З початку повномасштабної війни організації зі всього світу неодноразово оголошували про надання фінансової та гуманітарної допомоги українцям, постраждалим від війни. Цього разу в українському Мінреінтеграції повідомили, що Данська рада у справах біженців підтримає малий бізнес в Україні. Заповнивши заявку на отримання гранту, можна претендувати до 15 тисяч доларів.

Отримати гроші на відновлення релокованого підприємства можуть власники мікро-, середнього та малого бізнесу. Основною умовою для отримання грошей в українському Міністерстві називають обов’язковість створення робочих місць для громадян.

Українцям розповіли, що потрібно для отримання фінансової підтримки бізнесу
Українцям розповіли, що потрібно для отримання фінансової підтримки бізнесу

У Данській раді у справах біженців пояснили, що мета спонсорування українського бізнесу полягає в запобіганні безробіття. Якщо підприємець хоче надавати робочі місця внутрішньо переміщеним особам або особам, які постраждали від війни в Україні, то такий підприємець може претендувати на підтримку від міжнародних донорів.

Після заповнення заявки на отримання гранту Данська рада буде розглядати кожну й вирішувати, хто з охочих і скільки може отримати грошей. Сума фінансової підтримки може варіюватись, але не перебільшуватиме 15 тисяч доларів. Кінцеве рішення залежить від кількох факторів, серед яких, наприклад, кількість робочих місць, які той чи інший підприємець планує створити чи відновити, та досвід ведення рентабельного бізнесу до початку повномасштабної війни.

Данська рада у справах біженців повідомила про можливість отримати грант на бізнес
Данська рада у справах біженців повідомила про можливість отримати грант на бізнес

Для того, щоб претендувати на отримання коштів, потрібно заповнити відповідну заявку за цим посиланням. Конкурсна комісія розгляне кожну з отриманих заявок і вирішить, хто може брати подальшу участь у програмі фінансової підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини