Український композитор та продюсер Євген Філатов показав, як звучать міста України: це неймовірно

Відомий український продюсер та композитор Євген Філатов вирішив зробити музику зі звуків кожного міста України. Чоловік зізнається, що це нелегко.

Український композитор та продюсер Євген Філатов вирішив зробити нову музику зі звуків міст України. В кожного міста є своя неповторна атмофсера та мелодії, які можна записати та створити щось особливе. Саме цим вирішив зайнятися чоловік. Подорожуючи різними містами України він записує звичайний шум міста, або особливі звуки, які можна почути лише в окремому місті та робить з цього звучання неповторну композицію.

Український композитор створив музику кожного міста України
Український композитор створив музику кожного міста України

Євген вже встиг завітати до Одеси, Києва, Льова, Чернігова та Карпат. Попереду ще десяток міст нашої неньки, але сьогодні поговоримо про одне з найкращих курортних міст України – Одесу. В Одесі можна насолодитися шумом морських хвиль, зустрітися з корінними жителями та побачити, як насправді живе місто навіть під час війни.

“Так, це Одеса, та Одеса, до якої ми з вами звикли, але зараз це місто звучить інакше”, – каже Філатов.

Одним з місць, куди вирушив чоловік – одеський пасаж. На пасажі особлива акустика, яка чарує своїми звуками. Багато людей, всі метушаться, розмовляють, але Євгенові не вдалося побачити там людей, він був єдиним відвідувачем там і його це засмутило. Композитор не став опускати руки та вирушив у серце Одеси – оперний театр.

Євген Філатов зробив музику зі звуків міст України
Євген Філатов зробив музику зі звуків міст України

В оперному театрі особлива акустика. Справа в тому, там дуже багато акустичних секретів, починаючи з форми глядацької зали – підкова без кутів. Люстра виконує фукнцію резонатора, саме через ці особливості ідеальний звук чути в кожному місці оперного. Якщо на сцені будуть шепотіти – ви зможете почути шепіт, знаходячись на останньому ряді і все буде просто ідеально.

Український композитор створив музику кожного міста
Український композитор створив музику кожного міста

Особливу атмосферу створює море. Євген вирушив на пляж Ланджерон, де записав саме ці неповторні звуки одеського моря під унікальний музичний інструмент. Не дивлячись на красу пляжу, там стало дуже пусто і багато ділянок поросли травою. На піску встановили таблички “обережно, міни”, тому повністю насолодитися красою українського моря не вдається.

Звісно, як не потрапити в класний одеський дворик. В таких місцях всі сусіди дружать одне з одним та прекрасно ладять. Передати атмосферу дворика було не складно – всі сусіди люблять спілкування одне з одним, там живе багато котів, які тішать своїх господарів. В результаті вийшла надихаюча композиція, яку автор залишив в кінці відео на десерт.

Євген Філатов записав звуки кожного міста та об'єднав в одній композиції
Євген Філатов записав звуки кожного міста та об’єднав в одній композиції

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини