Які документи доведеться міняти українцям, які проживають на перейменованих вулицях: список

Згідно чинного законодавства, громадянам не потрібно змінювати прописку в паспорті, але є деякі нюанси стосовно зміни документів. Детальніше - у матеріалі.

Під час декомунізації було перейменовано багато вулиць по всій Україні. Тривалий час ніхто не турбувався про це: змінили, та й змінили, але тепер потрібно звернути на це увагу, адже мешканцям перейменованих вулиць доведеться змінити декілька власних документів.

Киянам, які проживають на перейменованих вулицях, можна не змінювати свою прописку. Це не є обов’зковою процедурою. Те ж саме стосується документів про права власності чи на нерухомість, бо перейменування назви вулиці ніяк не є зміною місця вашої реєстрації. Дані відомості про вашу прописку автоматично змінюються у чинних реєстрах, тому це не привід для турбот.

Які документи доведеться міняти українцям, які проживають на перейменованих вулицях
Які документи доведеться міняти українцям, які проживають на перейменованих вулицях

Однак, якщо ви плануєте продавати свою квартиру, яка зареєстрована за адресою, що була змінена, доведеться йти у відповідні державні органи для того, щоб попросити довідку або виписку з реєстру, що ця квартира знаходиться на такій-то перейменованій вулиці. Це все через те, що новий власник буде прописаний вже за новою адресою, тому це є дуже важливим кроком під час продажу нерухомості.

Якщо ви юридична особа, тоді вам потрібно провести додаткові клопотання та низку бюрократичних процедур: зміни про відомості особи-підприємця, громадських формувань, потрібно повідомити банківські установи про зміну вашої адреси проживання після перейменування та інше. За детальною інформацією краще звернутися до експертних осіб, щоб ви змогли отримати відповідну консультацію про те, що вам потрібно робити далі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини