Які вишиванки носять Зеленські та Валерій Залужний: образи, які вже увійшли в історію (ФОТО)

Сьогодні подружжя Зеленських та Валерій Залужний є прикладом до наслідування для багатьох українців. У переддень Дня вишиванки, дізнайтеся, які сорочки прийшлися до смаку лідерам держави.

Вишиванка стала для наших поколінь не просто національним одягом, а справжнім символом самосвідомості у роки сучасної боротьби з російською агресією. Лідери нашої держави, Олена і Володимир Зеленські, Валерій Залужний часто бувають на публіці у вишитій сорочці.

Першу леді України взагалі вважають іконою стилю і взагалі її гардероб відзначається чималою кількістю українського одягу. Її бачили у вбранні з блакитним, чорним, червоним орнаментом. На новорічні свята дружина Президента вийшла у світ у дуже модному одязі, вишитому золотими нитками по темному тлу.

Які вишиванки носять Зеленські та Валерій Залужний

Володимир Зеленський також не раз виходив на публіку у шикарних сорочках, вітаючи українців і з Днем вишиванки, і з іншими важливими подіями. Якщо до повномасштабного вторгнення він носив яскраві орнаменти, то тепер став надавати перевагу більш скромним і тематичним варіантам.

Які вишиванки носять Зеленські та Валерій Залужний

Нині кольором, який найчастіше за все носить є хакі, то і національний одяг Президент має у такому ж відтінку. У 2022-му він продемонстрував вбрання, створене художницею-дисиденткою з Білорусі. Вартість такої вишиванки може варіюватися від 8 500 до 10 500 гривень. До речі, до 24 лютого голова держави відправляв також сорочки іншим лідерам країн, з якими Україна має тісні зв’язки.

Які вишиванки носять Зеленські та Валерій Залужний

А ось у Валерія Залужного вишиванка дійсно унікальна. Вона відтворює орнамент, схожий на той, який носив Степан Бандера, провідник ОУН. Відтворити його змогли завдяки фотокарткам українського героя.

Які вишиванки носять Зеленські та Валерій Залужний

Нагадаємо, що цього року День вишиванки ми святкуємо 18 травня.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини