Плюси і мінуси менструальної чаші

Менструальна чаша - це продукт, який існує вже досить давно, але в останні роки став більш популярним.

Менструальна чаша – це пристрій, який вводиться в піхву для збору крові і запобігання її витоку під час менструального циклу.

Коли чаша наповнена, її можна вийняти і вилити в унітаз, ретельно вимити і знову вставити. Менструальні чаші зазвичай виготовляються з силікону, а деякі – з гуми.

Вирішуючи, чи підходить вам цей продукт, погляньте на цей список плюсів і мінусів менструальної чаші.

Плюси менструальної чаші

Екологічність і економічність: перехід на чашку зменшить кількість сміття, яке ви справляєте під час менструального циклу, тому що ви не будете викидати прокладки і тампони. Скорочення кількості сміттєзвалищ безумовно корисно для планети, роблячи менструальную чашу екологічно чистим вибором.

Крім того, оскільки вам не потрібно змінювати менструальную чашу щомісяця, це також економічно вигідно. Якщо за ними правильно доглядати, деякі чашки можна використовувати роками. Спочатку менструальна чаша може бути трохи більш витратною, особливо в більш якісних версіях. Однак будь-які додаткові витрати більш ніж окупаються після декількох циклів.

Існують також менш дорогі багаторазові менструальні чаші, порівнянні за ціною з коробкою тампонів.

Якщо ви правильно стежете за менструальної чашею, вона завжди буде у вас під рукою, і вам не доведеться йти в магазин за припасами. Просто слідкуйте за тим, коли у вас повинні бути місячні, і будьте готові до цього до цієї дати.

Якщо вас турбує початок менструації, коли ви знаходитесь далеко від дому, можна використовувати футляр, щоб зберігати її в сумочці приблизно в той час, коли ви очікуєте  початок критичних днів.

Допомагає підтримувати здоровий рН піхви: тампони використовуються для поглинання крові, але вони також поглинають будь-яку іншу влагалищну рідину. Це може привести до порушення pH піхви або появи там хвороботворних бактерій. Менструальна чаша нічого не вбирає, тому цієї проблеми можна уникнути.

Менше запаху: якщо ви раніше використовували тампони або прокладки, можливо, ви помітили, що у них може з’явитися запах, оскільки вони вбирають більше крові. Запах стає більш помітним при контакті з повітрям. У чашці кров утримується непористим бар’єром, тому вона не піддається впливу повітря. Тому при використанні менструальної чаші запах зустрічається рідше.

Більш тривала придатність до носіння: на додаток до загальної довговічності менструальної чаші, ви також можете довше ходити в туалет, щоб впоратися з менструацією. Менструальна чаша часто може вмістити більше крові, ніж може поглинути тампон або тампон, а це значить, що її потрібно спорожняти рідше, ніж міняти інші продукти.

Крім того, менструальні чаші виготовлені з безпечних для тіла матеріалів, які не містять хімікатів, які є в деяких одноразових продуктах. Ризик розвитку рідкісного стану, відомого як синдром токсичного шоку (СТШ), пов’язаного з використанням тампонів, усувається при використанні менструальної чаші.

Чохол для менструальної чаші
Чохол для менструальної чаші

Мінуси менструальної чаші

Щоб навчитися правильно вставляти її, потрібна практика: найчастіша скарга на менструальну чашу полягає в тому, що її спочатку важко вставити. Оскільки існує крива навчання, деякі жінки засмучуються і здаються після декількох спроб. Це особливо актуально для молодих жінок, у яких тільки почалися менструальні цикли, і жінок, у яких не було статевого акту. Однак з практикою більшість жінок можуть навчитися правильно вставляти її.

Слід зазначити, що люди з ВМС (внутрішньоматкова спіраль) можуть захотіти проконсультуватися зі своїм лікарем з приводу використання менструальної чаші, тому що вона може потягнути за нитки ВМС і змістити її.

Проблеми з посадкою: менструальна чаша буває різних розмірів, з вказівками і рекомендаціями щодо того, який розмір може бути відповідним для певних жінок.

Однак якщо у вас такий стан, як опущена матка або важка міома, підгонка може бути проблемою.

Проблеми з вийманням менструальної чаші: видалення менструальної чаші може зажадати стільки ж навчання, скільки і її установка. А неправильне видалення може викликати набагато більше безладу, ніж неправильна установка. Хоча кожна чашка має «стрижень» внизу, використовувати його окремо для видалення – не найкращий варіант. Чашку слід стиснути трохи вище ніжки і витягнути.

Правильний догляд: оскільки менструальна чаша багаторазова, за нею необхідно правильно доглядати. Якщо ви нехтуєте належним доглядом за чашкою, вона може занести в піхву бактерії або інші мікроби при наступному використанні. Або, якщо про неї не подбати належним чином, вона не прослужить так довго, як повинна. Після кожного циклу ви повинні продезінфікувати її, використовуючи окріп або очищуючий засіб, призначений для цього матеріалу, наприклад, розчини, які використовуються для дитячих пляшечок.

Менструальна чаша і тампони
Менструальна чаша і тампони

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини