Види головного болю і як з ним справлятися

Кожна людина знає, що головний біль буває різних видів, але від цього справлятися з ним ще складніше. Ось кілька порад, які значно полегшать вам життя.

«Стискають лещата» на скронях

Такий вид болю викликаний перевантаженням м’язів шиї і спини, наприклад ви недавно піднімали непосильні вам тяжкості або тривалий час провели в сидячому положенні. Також причиною може бути сильний стрес або недосипання, що не дає вам розслабитися, в результаті чого м’язи знаходяться в постійній напрузі. Позбутися такого болю можна легким розслаблюючим масажем плечей (бажано звернутися до професіонала) або ж гарячим душем (якщо ви знаходитесь вдома). Якщо біль нестерпний – скористайтеся знеболюючим з аспірином.

Пульсація скроні (мігрень)

Ви можете відчути це, якщо зловживаєте кавою або маєте постійні інтенсивні нервові і розумові навантаження. Також подібний біль може свідчити про захворювання судин голови і шиї, але щоб з’ясувати напевно, потрібно буде робити УЗД. Допомогти вам зможе гарячий м’ятний чай, болезаспокійливе класу «тріптан», а в домашніх умовах – ванна з лавандовим маслом, якого слід додати 5 крапель.

Біль в потилиці

Біль в потилиці
Біль в потилиці

В такому місці він може виникнути через гіпертонію або метеозалежність, а також не виключається порушення роботи нирок. Якщо ви відчуваєте подібний біль, та ще й на постійній основі – ви перебуваєте в більш серйозної ситуації, вам необхідно викликати швидку (при тиску вище 140/90). До її приїзду прикладіть до голови холод, а ноги опустите в таз з гарячою водою.

Відчуття, ніби голова лопається

Причиною подібного пекельного болю може стати отруєння (так що задумайтеся, що ви їли в останній раз) або ж захворювання жовчного міхура. Для того, щоб зменшити інтоксикацію, вам необхідно випити сорбент, підійдуть як аптечні порошки, так і звичайне активоване вугілля, яке слід прийняти відповідно до вказівок на упаковці.

Коли точно знаєш, як саме собі допомогти, це значно економить час страждань. Бережіть себе і своє здоров’я, а також не соромтеся походу до лікаря при найменшому погіршенні стану.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини