Друга хвиля коронавируса: зони максимальної небезпеки

Вже всім відомо, що в світі почалася друга хвиля коронавіруса після невеликого літнього затишшя. Яке ж місце на Землі є зараз найбільш небезпечним?

Поїздку до Франції краще відкласти

Так, саме Париж і всі його передмістя у Франції визнані найбільш небезпечною зоною в зв’язку з ростом захворюваності коронавірусом. Газети повідомляють, що 6-го жовтня буде введено особливі заходи безпеки, які триватимуть 15 днів. Всі чекають, що мер Парижа Анн Ідальго оголосить про ці нові заходи на прес-конференції 5-го жовтня.

Коронавірус у Франції
Коронавірус у Франції

Великі ресторани, швидше за все, продовжать свою роботу, проте всі інші заклади будуть закриті на карантин. Саме з цієї причини уряд настійно рекомендує працювати віддалено (або терміново знайти віддалений спосіб заробітку), щоб максимально обмежити свій контакт із зовнішнім світом і знизити ризик зараження. На даний момент у Франції було виявлено 12 565 нових випадків зараження коронавірусом.

Коронавірус в Великобританії
Коронавірус в Великобританії

Один з найближчих до Франції сусідів Великобританія теж виділилася червоною зоною – 4-го жовтня кількість зафіксованих випадків захворювання ковідом склало 502 978 осіб. Також уряд Британії повідомляє, що за останню добу надійшли повідомлення про ще 22 000 хворих. У статистику за минулі 24 години було включено більше 15 тисяч раніше незафіксованих випадків, які були підтверджені тільки в період з 25-го вересня по 2-е жовтня.

Ситуація в Україні

Коронавірус в Україні
Коронавірус в Україні

В Україні зараз в «червону зону» віднесли лише 2 міста – Тернопіль і Канів, що розташований в Черкаській області. Всі інші міста знаходяться в «помаранчевій» і «жовтої» зонах, де вжито не таких суворих заходів. Подібне визначення небезпечних зон триватиме 14 днів, далі буде проведений перегляд ситуації.

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини