Після авіакатастрофи під Чугуєвом планують урочисте прощання

У Харкові планують провести офіційне почесне прощання із загиблими в жахливій авіакатастрофі під Чугуєвом, яка сталася зовсім недавно.

Як буде проходити дана подія?

Наскільки ми всі знаємо, 25-го вересня під Чугуєвом сталася аварія військового літака, який виконував навчальний політ і на борту якого знаходилися 26 курсантів та офіцерів. Їх пам’ять вшанують 6-го жовтня 2020 року, як повідомляється на сторінці Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба. Саме 6-го жовтня о 10 годині буде проведена церемонія на площі Свободи, де присутні віддадуть честь трагічно загиблим молодим офіцерам і курсантам. Також в прес-службі Харківської ОДА повідомили, що на церемонії буде присутній президент України Володимир Зеленський.

Катастрофа військового літака
Катастрофа військового літака

На час підготовки до церемонії вшанування пам’яті та прощання буде змінено рух транспорту в Харкові – деякі ділянки зовсім перекриють, так що багатьом автобусам і тролейбусам доведеться курсувати по тимчасово зміненим маршрутом. Відразу після прощання почнуться дії з доставки всіх тел курсантів і офіцерів в їх рідні міста і села для подальшого поховання.

Також варто згадати, що в Харкові на місці падіння літака провели панахиду за загиблими офіцерами і курсантами Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба. На 9-й день після трагедії з метою вшанувати пам’ять загиблих на місце приїхали друзі і близькі, льотчики і однокурсники. Панахида проводилася військовими капеланами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини