Як побороти ефект постійно брудного волосся

Повинно бути, більшість людей стикається з проблемою, що начебто регулярно миють голову, проте волосся все одно як ніби брудне. Як виправити ситуацію?

Підберіть правильний шампунь

Дівчина наносить шампунь
Дівчина наносить шампунь

Досить часто люди роблять поширену помилку – купують шампунь або взагалі не замислюючись про його властивості, або неправильно визначаючи потрібний собі ефект. В основному вибирають засіб, спираючись на нинішній стан волосся – припустимо, кінчики сухі, значить і шампунь проти сухих кінчиків. А те, що ретельно миють саме шкіру голови, а вона може бути жирної, взагалі не має ніякого значення. Якщо ж волосся досить швидко набуває несвіжого вигляду, зверніться до засобів з глибоким очищенням – тільки використовуйте їх раз на тиждень.

Робіть зачіски

зачіски
Зачіски

Так, якщо довжина дозволяє – користуйтеся нею, перебирайте варіанти різних зачісок. Найкраще підійдуть кінські хвости, пучки або будь-які інші зачіски, які збирають волосся. Таким чином, ви будете набагато рідше їх торкатися, отже, забруднення буде відбуватися повільніше.

Гарячій воді «ні»

Гаряча вода
Гаряча вода

Вкрай не рекомендується мити голову гарячою водою, так як вона активно стимулює роботу сальних залоз голови, що викликає швидке забруднення волосся. Найкраще налаштовувати приємну теплу температуру, а в заключний раз перед виходом з душа обполоснути волосся прохолодною водою, так як тоді волосся закриється і мало того, що засвоїть всі поживні речовини, так і буде перебувати в безпеці від зайвих пошкоджень.

Ретельно доглядайте за шкірою голови

Догляд за шкірою голови
Догляд за шкірою голови

Дуже часто приділяють увагу саме волоссю, що відросло,  змащуючи його різноманітними маслами, кондиціонерами і так далі. Однак в даному випадку люди геть забувають про саму шкіру голови, якої теж потрібен гідний догляд – раз на тиждень влаштовуйте спеціальні маски і пілінги, які допоможуть нормалізувати роботу сальних залоз.

Слідкуйте і доглядайте за своїм волоссям, тоді вони будуть красиві і шовковисте.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини