Топ-3 причини, чому ви повинні перестати боятися старіння

Старість - один з найголовніших і поширених страхів серед більшої кількості людей. Проте чи дійсно це так страшно, як ми уявляємо?

Поліпшення стану здоров’я

Поліпшення стану здоров'я
Поліпшення стану здоров’я

Так, звучить абсурдно, адже до старості всі системи людського організму навпаки починають функціонувати повільніше, в результаті чого і відбувається сам процес старіння. Однак саме до похилого віку зникає більшість симптомів хвороб, які супроводжували вас протягом усього життя. Наприклад, якщо ви страждає від жахливих мігреней, то після 70-ти років у вас є всі можливості назавжди забути про них. Тільки 10% чоловіків і 5% жінок страждають від головного болю і в старості, у решти ж вона просто зникає.

Більш щасливий стан

щастя
Щастя

У головах більшості міцно засів стереотип про те, що всі бабусі і дідусі – буркотливі, озлоблені і вічно незадоволені люди, які чіпляються за будь-якої дрібниці. І дивно те, що все відбувається якраз навпаки – з роками активність гормонів знижується, в результаті чого люди стають спокійнішими, терпимішими і більш гармонічним, так як в них більше не бушує цілий ураган емоцій. Люди похилого віку краще контролюють свій емоційний стан, в результаті чого їм легше радіти дрібницям і в цілому відчувати себе набагато щасливішими, ніж були до цього.

Збільшення працездатності

Заняття спортом
Заняття спортом

Здається, що це чергове безглузде припущення, тому що з віком організм втомлюється швидше і йому потрібно більше часу на відпочинок, адже в ньому більше немає тієї енергії, властивої молодості. Однак найчастіше літнім людям потрібно менше годин для сну – їм достатньо 5-6 годин для того, щоб повністю виспатися і відновити свої сили. Вони стають більш витривалими і працьовитими, вченими навіть було доведено, що саме вікова група за 40 є тією, що найефективніше може пробігти марафон. Саме з цієї причини ми всі часто стикаємося з бабусями і дідусями, які рано прокидаються, виконують якісь базові вправи в якості зарядки і далі активно займаються своїми справами протягом усього дня.

Не бійтеся старості, це не кінець життя, а гідне її продовження.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини