Візьміть це за звичку і отримаєте тіло своєї мрії

Більшість людей думає, що щоб мати ідеальне тіло, потрібно щодня орати в залі і сидіти на суворій дієті. Однак ми вам доведемо зворотне.

Не заїдайте стрес

заїдання стресу
Заїдання стресу

Одна з найчастіших помилок, яка надає неймовірний вплив не тільки на здоров’я всього організму в цілому, але і на стрункість фігури. Це практично найперше, що роблять люди при найменшому стресі або смутку – заїдають цей стан шоколадками, булочками, бургерами, думаючи, що втамовують свій голод, хоча насправді намагаються змінити свій емоційний стан. Постарайтеся при виникненні подібного дискомфорту не кидатися до холодильника, а відволіктися на щось, що вам подобається – подивитися улюблений серіал, вийти на легку прогулянку, зайнятися своїм хобі. Якщо все ж так і тягне покласти щось в рот – заваріть смачний і ароматний чай, він зуміє перебити вигаданий вами голод.

Налаштуйте харчування

Правильне харчування
Правильне харчування

Звучить банально, але це найефективніший метод. Важливо – не сідайте на нескінченні і виснажливі дієти, а лише подкорректируйте вже те, що у вас є. Доберіть необхідні поживні речовини та вітаміни, яких вам може не вистачати, зменшите кількість споживаних напівфабрикатів і «швидких» вуглеводів (випічка, фаст-фуд і промислові солодощі). Візьміть за звичку регулярно включати в раціон овочі та зелень, на обід з’їдайте хорошу миску салату, його ж можна приготувати на вечерю (як можлива частина вечері, а не весь прийом їжі). Також постарайтеся споживати їжу повільно і вдумливо – не поглинає все підряд через те, що дивитеся в екран телефону або телевізора, і тому не приділяєте увагу своєму прийому їжі. Сконцентруйтеся на їжі, і головне пам’ятайте – відчуття ситості приходить тільки через 20 хвилин.

Спорт і рідина

Спортсменка п'є воду
Спортсменка п’є воду

Харчування становить тільки 70% процесу схуднення, все інше – фізичні навантаження. Знову-таки, не обов’язково щодня проводити кілька годин в залі, пихкаючи на тренажерах і біговій доріжці. Досить для початку включити в свій розклад довгі прогулянки вранці або ввечері, зарядку з легкої розминкою, розтяжку – все, що не буде вас турбувати, але при цьому буде приносити користь. Що ж стосується рідини – так, необхідно постійно пити воду, саме воду, а не чай, кава або соки. Достатня кількість рідини не тільки принесе неймовірну користь вашому організму, але і врятує вас від переїдання.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини