В Європі втомилися від коронавируса: в Польщі громадяни висловлюють невдоволення

Звичайно, пандемія нікому особливо не зіграла на руку - багато зазнали неймовірні збитки, втратили роботу. Ось і в Європі народ вже не витримує і висловлює свою позицію.

Яка ситуація?

За підрахунками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) близько 60% жителів Європи абсолютно незадоволені новими порядками, які уряд вводить в зв’язку з другою хвилею коронавируса. Люди втомилися від пандемії і від її впливу на щоденний нормальний перебіг життя, проте це ніяк не зупиняє владу – в Польщі планують ввести додаткові карантинні обмеження для районів, що знаходяться в «жовтій» і «червоній» зонах.

У цих зонах знаходиться 51 район Варшави, в Малопольському і Мазовецькому воєводствах спостерігається найбільше заражених. У Польщі взагалі за останній тиждень стрімко зросла кількість випадків захворювання коронавірусом, таким чином відмітка вже сягла 2 000 пацієнтів на добу. Але незважаючи на таку страшну статистику, жителі все одно сподіваються, що уряд не буде вводити особливо суворі заходи карантину, так як громадяни до цього просто не готові.

Люди в масках
Люди в масках

Один з жителів зазначив, що це максимально невідповідний час для другого локдауна – ні з економічної, ні з соціальної точки зору. Занадто велика кількість людей втратила свою роботу і зіткнулася з банкрутством – на його думку, Польща рухається до серйозної економічної кризи.

Влада ж поки планує ввести конкретні і дуже жорсткі обмеження – в «червоній» зоні продуктові магазини будуть працювати лише до 22:00, заборонено здавати приміщення для проведення різних заходів з великим скупченням людей (заборонені і самі великі скупчення людей), носіння масок буде обов’язковим як для «червоної», так і для «жовтої» зони, причому навіть на відкритому просторі.

Що з цього вийде далі – невідомо, залишається лише сподіватися, що незабаром Польща піде на поправку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини