Неймовірна операція у Львові: видалення рідкісної пухлини з порожнистої вени

Жінка, якій якраз і провели цю дивовижну операцію, називає свій порятунок другим днем народження і нескінченно дякує докторам.

Що сталося?

Львівські медики зуміли провести неймовірно важку і механічно складну операцію з видалення вкрай рідкісною пухлини з порожнистої вени, тим самим рятуючи життя жінці 63-х років. Експерти пояснили, що в Україні подібного роду операцію провели вперше за всю історію – і успішно.

Марія – так звуть пацієнтку – все ще перебуває в досить слабкому стані, їй трохи важко розмовляти і пересуватися в цілому, однак її самопочуття поліпшується. Лікарів і всіх, хто до неї приходить, вона зустрічає з посмішкою – радіє, що завдяки професіоналізму лікарів змогла пережити свій «другий день народження» і витягування з того світу.

Пухлина у серця
Пухлина у серця

Сталося все так, що звернутися за допомогою Марія зуміла тільки минулого тижня – її мучила гостра ниркова недостатність і анемія, від яких вона страждала вже півтора місяці. Кровотік в органи заблокувала рідкісна пухлина-лейоміосаркома нижньої порожнистої вени, найбільшої судини в організмі, яка постачає кров до серця. Подібного роду злоякісні утворення виникають вкрай рідко, так що це воістину унікальний випадок. У неї в організмі утворився неймовірних розмірів тромб, який закупорив практично всі вени, що йшли до серця – шанс вижити у Марії був 1%. Однак високий рівень професіоналізму лікарів дозволив жінці «воскреснути» після п’ятигодинної ризикованої операції.

Зараз у Марії все добре – скоро її переведуть у звичайну палату, де вона зможе остаточно відновити свої сили.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини