Прищі на спині: як їх лікувати?

Прищі на спині можуть бути непривабливими, надокучливими і дуже поширеними як у підлітків, так і у дорослих.

Як і вугрі на обличчі, вони пов’язані з надмірною виробленням шкірного сала сальними залозами. Шкіра на спині часто буває жирною: пори забиваються брудом і омертвілою шкірою. Лікування майже таке ж, як і при будь-якому типі прищів. Ось кілька порад, як позбутися від прищів легше.

Регулярно періть

Під час сну, і протягом дня, мертві клітини в нашому організмі відкладаються на наш одяг, наші ковдри. Не забувайте регулярно прати їх, а також рушники, щоб зменшити кількість контактів з бактеріями.

Віддавайте перевагу м’яким миючим засобам без запаху, так як деякі миючі засоби можуть подразнювати шкіру і викликати появу прищів.

Вибирайте дихаючий одяг

Одна з основних причин появи прищів на спині і грудях – пітливість. Щільний синтетичний одяг затримує бактерії і вологу, не дозволяючи порам дихати і викликаючи прищі.

Вибирайте не дуже тісний бавовняний одяг і приймайте душ після занять спортом.

Очищайте шкіру

Пори на нашій спині набагато більше, ніж на обличчі. Щоб вони не перетворилися на прищі, ретельно очищайте їх скрабом два-три рази на тиждень. Ви також можете приготувати натуральний ексфоліант з цукром, медом і лимонним соком, щоб позбутися від омертвілої шкіри.

Щоб відлущити шкіру, ви можете використовувати губку або мочалку, щоб ретельно очищати її після кожного використання, щоб убити мікроби.

В душі подумайте про використання ніжних засобів. Якщо ви використовуєте кондиціонер, на шкірі може залишитися жирний наліт. А оскільки пори шкіри широко відкриваються через тепло, цей залишок легше забиває їх, що призводить до висипу. Тому не забувайте обполіскувати спину, щоб не закупорити пори і знизити температуру води в кінці душа.

Остерігайтеся надмірного зволоження

Шкіра деяких частин нашого тіла, наприклад обличчя, має тенденцію дуже швидко висихати, особливо після душу. Але шкіра на спині, яка набагато товща, не має такої проблеми. Тому марно перестаратися з продуктами для зволоження, так як це може призвести до удушення шкіри і появи прищів.

Вибирайте ефірні масла

Ефірна олія чайного дерева відома своїми антибактеріальними властивостями. Ви можете нанести її прямо на прищі за допомогою ватного тампона, ватного диска або серветки. Акуратно промокніть і залиште на кілька годин, перш ніж змити. Ви також можете додати кілька крапель в зволожуючий крем.

Прищі на спині
Прищі на спині

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини