Вчені з’ясували, яке харчування може привести до безпліддя

Багато жінок хоч раз у своєму житті відчули страх опинитися безплідними, тому їм слід дізнатися, яка дієта може завдати неймовірної шкоди репродуктивній системі.

Не найкращий спосіб схуднути

Лікарі настійно не рекомендують жінкам дотримуватися таких суворих заходів дієти як схуднення, так як це може серйозно їм нашкодити. Дослідження показало, що якщо вживати всього 500-600 калорій в день, то можна спровокувати неймовірні проблеми з організмом. На початку для жінки ускладниться процес зачаття, а після він стане і зовсім неможливим, тобто закінчиться справа дуже невтішним діагнозом – безпліддя.

схуднення
Схуднення

Жінки часто вдаються до низькокалорійних дієт або зовсім відмови від будь-якої їжі крім соків / шоколаду / води тощо. Частою проблемою при такому харчуванні є відсутність критичних жіночих днів, тобто в організмі відбувається справжнісінький гормональний збій, тому що не надходить необхідних поживних компонентів. В результаті виникають проблеми з репродуктивною системою органів, адже для жінки шалено важливим є наявність менструацій – під час критичних днів з жіночого організму виводяться незапліднені яйцеклітини і зайвий епітеліальний шар, все «оновлюється» і ось уже нові і здорові яйцеклітини готові до запліднення. Коли цей процес з якихось причин переривається – в системі відбувається збій.

Фахівці старанно акцентують увагу дівчат на тому, що не обов’язково відмовлятися від споживання їжі для того, щоб скинути зайву вагу – потрібно лише обмежити споживання солодкого, підключити заняття спортом і регулювати час прийому їжі, тоді ви зможете домогтися фігури своєї мрії, а ваш організм при цьому не постраждає.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини