Ознаки пневмонії: 3 яскраво виражених симптоми, які говорять про проблеми з легенями

Ознаки пневмонії повинен знати кожен, особливо в умовах пандемії коронавірусу. Ділимося трьома явними симптомами, які кричать про проблеми з легенями.

Дуже багато хто думає, що легені будуть здоровими, якщо не курити, однак навіть без цієї шкідливої звички дихальна система страждає. Проблема криється в забрудненості повітря через викиди виробництв і вихлопних газів. Зараз ця тема особливо актуальна через пандемію коронавірусу, небезпечною своїми ускладненнями. Ознаки пневмонії повинен знати кожен і ми вам з цим допоможемо.

Раптова і постійна втома

Це не зовсім та втома, яка виникає в кінці робочого дня або після фізичного навантаження. В даному випадку відчуття трохи інші, причому виникнути вони можуть в будь-який момент.

Причиною стає недостатнє насичення крові і мозку киснем, лікарі називають цей стан кисневим голодуванням.

Усталость
Втома

Втрата апетиту

Як наслідок може спостерігатися ще й швидка втрата ваги. На перший погляд здається, що це ніяк не пов’язано з легенями, проте це не так.

Відчуття голоду не настає через те, що при пневмонії імунна система спрямовує всі сили організму на боротьбу з патогенами, а на перетравлення їжі теж потрібна енергія. Щоб не витрачати її дарма, мозок не подає відповідні сигнали, тому їсти і не хочеться.

Потеря аппетита
Втрата апетиту

Посиніння нігтів і губ

Дефіцит кисню також дає про себе знати синюватим відтінком нігтів і губ. Причому глибина кольору може відрізнятися в залежності від ступеня ураження легень. Звертайте на це увагу, тим більше що вчасно помітити такі зміни цілком можливо.

Посинение ногтей
Посиніння нігтів

Наостанок варто відзначити, що краще не ставити собі діагнози самостійно, при будь-яких підозрах на пневмонію є сенс звернутися до фахівця. А вже тим більше не можна займатися самолікуванням.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини