У Луцьку у перехворілої коронавірусом мами новонароджений син впав в кому після щеплення від гепатиту

У Луцьку у перехворілої коронавірусом мами новонароджений син впав в кому після щеплення від гепатиту. До вакцинації стан немовляти був задовільний, тому батьки звинувачують лікарів у халатності.

У Луцьку у перехворілої коронавірусом мами новонароджений син впав в кому після щеплення від гепатиту B. Батько хлопчика Юрій Мороз звернувся до журналістів, щоб надати ситуації розголосу. Крім того, він написав в поліції заяву з приводу халатності лікарів.

Що ж сталося? У Луцькому пологовому будинку 1 серпня народився здоровий малюк вагою в 3180 грам. Пологи були природними і пройшли нормально, дитина була на грудному вигодовуванні.

Палата для недоношенных деток
Палата для недоношених діток в Луцькому пологовому будинку

4 серпня породіллю з дитиною повинні були виписати додому, однак цього не сталося, оскільки напередодні новонародженого вакцинували від гепатиту B. А вже через пару годин після щеплення він почав задихатися. Незабаром його у важкому стані з набряком головного мозку доставили в реанімацію Волинської обласної дитячої лікарні.

Зараз малюк підключений до апарату штучної вентиляції легенів, знаходиться під наглядом медиків разом з мамою. Тато ж упевнений, що причиною всьому стала вакцина.

Отец малыша Юрий
Батько малюка Юрій

Лікарі, в свою чергу, наполягають на іншій версії подій. Справа в тому, що під час виношування вагітна перенесла коронавірус і це істотно ускладнило перебіг вагітності. Народила вона на 26-му тижні. Що стосується побічних ефектів від вакцини проти гепатиту, як кажуть медики, їх не існує:

«Усі інструкції та клінічні випробування це підтверджують. Науково доведено, що це щеплення не викликає набряків і судом. Ускладнення виникли через хворобу жінки».

Вакцинация новорожденных
Вакцинація новонароджених

У немовляти на даний момент відзначаються ознаки ураження центральної нервової системи, викликані кисневим голодуванням. Йому призначено протисудомні препарати, він ще залишається на ШВЛ, так що лікування триває.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини