Ледь не позбувся зору: історія хлопчика, який постраждав від звичайної іграшки

Як і більшість дворічних дітей, маленький хлопчик з району Чикаго на ім'я Бейлор любить грати з іграшками під час купання. Але це заняття обернулося для нього захворюванням.

Здавалося б, нешкідливе заняття прийняла небезпечний оборот, коли Бейлор захворів бактеріальною інфекцією в очах. Його мама, Іден Стронг, нещодавно поділилася тривожними подробицями на своїй сторінці в Facebook в якості попередження для інших батьків.

Небезпечна іграшка

«Я знала, що вода може залишатися в іграшках, особливо в гумових, – написала жінка, – я бачила пости, де мами розрізали їх і виявили всередині неймовірну кількість цвілі. Я знала. Тому я витискала їх після кожної ванни, очищала кожні кілька тижнів водним розчином відбілювача і регулярно підносила їх на світло, щоб шукати цвіль. Але я не знала, що навіть при регулярному чищенні відбілювачем той факт, що вони ніколи повністю не висихають зсередини, означає, що бактерії все ще можуть рости. Невидимі бактерії».

Стронг згадала, як її няня сказала їй: «Бейлор бризнув собі в око іграшкою для ванни», і вона помітила, що його очі стали трохи червоним. «Я подумала, що це просто подразнення від води або, може бути, тиск води, і тому я не надавала цьому великого значення», – згадувала мама з Іллінойсу.

«Але коли я посадила його в його дитячий стільчик того вечора на вечерю і помітила, що його очі стали ще краснішими, ніж раніше, я попросила мого чоловіка відвезти його в термінову допомогу. Він отримав свою першу дозу очних крапель, і оскільки я вже пишалася своєю уважністю, я вирішила дати йому ревакцинацію посеред ночі, щоб переконатися, що він буде до ранку відчуваю себе краще».

Вона не очікувала знайти дитину в колисці «з оком вдвічі більше, ніж коли він лягав спати, з почервонінням по щоці».

Стронг запідозрила, що у нього розвивається інфекція, і відвела сина в швидку. Лікар діагностував у нього орбітальний целюліт (бактеріальна інфекція ока, часто викликається стрептококовими або стафілококовими бактеріями), а Бейлор прописали пероральні антибіотики, які він прийняв в 2:30 ночі.

Але до 6:00 ситуація прийняла тривожний оборот. «Його очі був настільки опухлим, що біла частина виступала між його повіко, а райдужна оболонка була закрита», – написала Стронг. «Він був гарячим і перевірка температури показала, що у нього бурхлива лихоманка. Незважаючи на те, що у нього був ще брат з епілепсією і, отже, я досить добре тримала себе в спокої, я всю дорогу у лікарню плакала, молячись, щоб він не не втратити око».

Все вирішилося благополучно

Батьки поспішили назад до лікарні, де їм поставили внутрішньовенно антибіотики і зробили комп’ютерну томографію, щоб перевірити його сітківку. «Наступний тиждень була лякаючим, – написала Стронг, – у нього був важкий целюліт, який в кінцевому підсумку поширився по його обличчю і обом очам. Вони попередили мене, що син може втратити зір в ураженому оці, але в кінці кінців, слава Богу, його очі зажили».

Відгуки інших батьків

Після цього болісного досвіду Стронг хоче підвищити обізнаність про цю ситуацію: «Я б хотіла, щоб більше батьків зрозуміли, що будь-яка іграшка, яка утримує воду всередині себе, незалежно від того, здаються вони чистими чи ні, це ризик».

Стронг сказала CBS в Чикаго, що сподівається, що виробники також вирішать цю проблему. «Я була в шоці, – сказала вона, – у мене повна поштова скринька, батьки надсилають мені фотографії своїх дітей, які пройшли через те ж саме. Це дійсно здається проблемою дизайну для всіх виробників, а не тільки для одного конкретного, тому я дійсно сподіваюся, що навіть ці люди подивляться на це і врахують».

Виробник мовчить

Стронг не хотіла називати виробника, тому що вважає, що це хороша компанія з поганим продуктом, але вона відправила їм іграшку, яка привела до зараження її сина, і до сих пір не отримала відповіді, повідомляє CBS. CBS повідомляє, що згідно з даними Комісії з безпеки споживчих товарів, не було ніяких відгуків про бактеріях в іграшках для ванни, а тільки повідомлення про цвілі.

Тим часом Бейлор повністю видужав. Сподіваємося, що попередження Іден захистить дітей від настільки ж жахливих переживань в результаті ігор у ванні.

Уже здоровый Бейлор
Уже здоровий Бейлор

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини