Пожежі в Луганській області: волонтери роблять все можливе, щоб допомогти

У важкі й трагічні періоди життя людям властиво об'єднуватися і робити все можливе, щоб допомогти хоч якось нехай абсолютно незнайомій людині.

Як проходить сам процес

Масштабні пожежі в Луганській області забирають не тільки величезні гектари лісу, а й людські будинки, залишаючи тих без даху над головою і будь-яких хоча б базових речей. Однак ситуація не настільки сумна – черкаські волонтери не сидять склавши руки, а активно організовують благодійні акції по збору речей для постраждалих. Таким чином, за 2 дня вони зуміли отримати 20 мішків з одягом і засобами гігієни, які пізніше розподілять між потребуючими людьми.

Почалося все з того, що жителька Черкас Оксана Компанієць принесла в центр допомоги військовим невеликий пакет для погорільців, в якому знаходилися засоби гігієни, постільна білизна та рушники. Через деякий час був оголошений офіційний збір з метою допомогти постраждалим, городяни настільки швидко відгукнулися, що за два дні волонтери назбирали потрібну кількість речей і вже готові їх відправляти в гарячі точки.

Пожежі в Луганській області
Пожежі в Луганській області

Наприклад, масштабна пожежа в Луганській області розгорілася минулого тижня, в результаті чого згоріло 20 тисяч гектарів, загинуло 11 людей, півтори сотні евакуйовані, більшість втратила свої будинки і особисті речі. Люди залишилися фактично під відкритим небом без найменшої можливості облаштуватися, і саме тому почався терміновий збір теплих речей. «Європейська солідарність» виділила достатню кількість коштів для того, щоб купити 50 пар теплого чоловічого та жіночого взуття, а також засоби гігієни: зубну пасту, щітки, пральні порошки. Про чоловіків теж не забули – їм закупили основні приналежності для гоління. Також бажаючі передавали різні солодощі, мед і продукти харчування.

Сподіваємося, що незабаром ситуація вирішиться і люди не залишаться без рідного притулку на тривалий період.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини